O GÖRÜNTÜLER BAKIN KİMİN BAŞINI YAKTI?

Murat Yetkin, Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım'ın ortaya çıkan kumar fotoğraflarıyla ilgili bakın kimin suçlandığını yazdı?

03 Mayıs 2016 Salı 01:17
O GÖRÜNTÜLER BAKIN KİMİN BAŞINI YAKTI?

 Hürriyet gazetesi yazarı Murat Yetkin, Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım'ın ortaya çıkan kumar fotoğraflarıyla ilgili, parti içinde AKP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan danışmanı Ali Sarıkaya'nın suçlandığını yazdı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 2002’den beri parti genel başkanının kullandığı ‘il ve ilçe başkanı atama yetkisi’ni MKYK'ya devretmek zorunda kalmasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Tartışmalarla ilgili kulis bilgilerini yazan Hürriyet gazetesi yazarı Murat Yetkin, Sözcü gazetesinin yayınladığı Binali Yıldırım'ın oğlunun kumar görüntüleri ile ilgili parti içinde, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun danışmanı Ali Sarıkaya'nın suçlandığını yazdı. Murat Yetkin, yetki devri konusunda 50 kişilik MKYK'dan 47'sinin imzasının alındığını, imzası alınmayan 3 kişiden birinin de Ali Sarıkaya olduğunu hatırlatarak  "(...)Davutoğlu’nun girişimden Katar’dayken haberi olmuştur. Girişimcilerin, 50 kişilik MKYK’da 47 kişiden imza istendiği anlaşılıyor. İmzası istenmeyenler arasında, Ulaştırma Bakanı Yıldırım’ın oğlunun kumar masasında çekildiği iddia edilen fotoğrafını hükümete yakın bazı gazetelere verilmesinde rolü olduğu ithamıyla AK Parti içinde hedef yapılan, Davutoğlu’nun yakın mesai arkadaşı Ali Sarıkaya da vardır." diye yazdı. Binali Yıldırım'ın oğlunun kumar görüntülerini, Sözcü muhabiri Taylan Büyükşahin bizzat çektiğini açıklamış ve delillerini de yayınlamıştı.
ERDOĞAN ABD GEZİSİNDE SARIKAYA'YI YANINA ALMAMIŞTI
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Nisan ayında yaptığı ABD gezisinde, AKP'li Ali Sarıkaya'yı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yakınlığından dolayı yanına almadığı öne sürülmüştü.Erdoğan dış geziye giderken, TBMM’de o ülkenin “dostluk grubu başkanını” da heyetine her zaman dahil ediyordu. Ancak Nisan ayındaki Washington ziyaretinde, sürpriz bir kararla bu rutinin dışına çıkmış, TBMM’deki ABD-Türkiye Dostluk Grubu’nun Başkanı olan Ali Sarıkaya'yı götürmemişti.


yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.05.2016 14:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol