O ANLARI İLK KEZ ANLATTI!

" Dar bir vadiden giderken araçlar durdu..."

27 Ağustos 2016 Cumartesi 11:49

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sunduğu Hafta sonu programında soruları yanıtlıyor. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

AKP'Lİ GENCİN YAPTIĞI KLİP

Son derece memnun oldum. Oldukça güzel. Yürekten kutluyorum. Siyaset kültürü bir uzlaşma zemini üzerine oturmalı. Muhalefetin her söylediği yanlış iktidarın her söylediği doğru algısından kurtulmamız lazım. Akıl akıldan üstündür. Bu ülke hepimizin. Bu ülkenin sorunlarını aşması terörü bitirmesi bizim en büyük arzularımız. Cumhuriyet bu anlayış üzerine inşa edildi. Bu felsefeden uzaklaştıkça hep başımız belaya girmişti.

SALDIRI ANINI ANLATTI 

Ardanuş'taki belediye binamızın açılışı için gittik. Şavşat üzerinden Ardanuş'a gittik. Dar bir vadiden giderken araçlar durdu. Gözlemlediğim kadarıyla güvenlik güçleri çıktı ve bize dikkatli olmamız gerektiği uyarısı yapıldı. Sonra bizim bulunduğumuz araç dağın yamacına iyice yaklaştırıldı. Birden bire silahlar patladı. Ateş ediliyordu. Tam vadinin ortasındaydık. Ne olduğunu merak ettik. PKK ile bir çatışma olduğu söylendi. Bir süre sonra yanımızdan bir ambulans hızla geçti. Bir erin yaralandığı söylendi.

Koruma roket atarla bize saldırıda bulunabileceğini ve ona doğru ateş ettiğini söyledi. Bir zırhlı araç geldi. Geri döndük. Sizi Şavşat'a yakın bir yerde karayollarına götürmemiz gerekiyor dedi. 

Beni ilk Efkan Ala Bey aradı. Her türlü tedbiri aldıklarını söyledi. Daha sonra Cumhurbaşkanı ve Başbakan aradı. Selahattin Bey de aradı. Ben Güney Afrika Cumhuriyeti'ndeyim dedi, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Efkan Bey bir süre sonra helikopter tahsis ettiklerini söyledi. Biz tabi programımızı iptal etmedik, helikopteri kullanıp Ardanuç'a gittik. Oradan Artvin programımız vardı, fakat gecikme fazla olduğu için Hopa'ya ve ya Rize'ye gidip oradan havalimanına gidebilir miyiz dedik, hava şartları izin vermedi. Erzurum Havalimanı arandı yer olduğu söylendi biz Erzurum'dan Ankara'ya dönüşümüzü gerçekleştirdik.

"15 TEMMUZ SONRASI SUİKAST KONUSUNDA UYARDILAR"

15 Temmuz sonrası suikast girişimi konusunda ilgili yetkililer beni uyardı. Daha sonra İçişleri Bakanlığı'ndan arandı. Koruma sayısı arttırıldı. Ardanuç'a giderken daha önce görmediğim uzun namlulu silahları gördük. PKK, anamuhalefet partisinin bir suikaste kurban gitmesi Türkiye'yi daha fazla karıştıracaktır diye düşünmüş olabilir.

Oturduğum odada güvenlik amacıyla ışık açılmıyordu. Türkiye'nin refahı için benim bir bedel ödemem gerekiyorsa ben hazırım.

HAKAN FİDAN ARAMADI 

Hakan Fidan'dan bir uyarı almadım. Sadece İçişleri Bakanlığı Müsteşarı'ndan.

DEMİRTAŞ, "TERÖRÜ LANETLİYORUZ" DEDİ

PKK Türkiye'nin çıkarlarını savunan bir örgüt değil. Kendi hedefleri var. Daha istikrarsız bir ortam yaratmak için terör eylemlerinde bulunuyorlar. Teröre karşı bütün kesimler biraraya gelmeli. Terörden hepimiz şikayetçisiyiz. 

Sayın Demirtaş beni aradığında "Terörü lanetliyoruz" dedi. Bu cümle değerli bir cümleydi. HDP'nin parti olarak teröre karşı daha güçlü bir söyleme ihtiyacı var. HDP meşru bir parti. 6 milyonun oyunu almış bir parti. HDP'nin tümüyle dışlanması doğru değil. 15 Temmuz sonrası Yenikapı'da gerçekleştirilen buluşmaya HDP de dahil edilmeliydi.

Din ve etnik kimlik üzerinden siyaset yapanlar ülkemize büyük zarar veriyor. 

ÖZGÜR GÜNDEM'İN KAPATILMASI

Gazetelerin teröre destek vermesini asla kabul etmeyiz. Bir ilke olarak hiçbir yayın organının susturulmasını istemeyiz. Darbe döneminde buna çok alışığız. RTÜK var mahkemeler var. Bir gazete kapatılacaksa buna siyasi otorite değil, yargı karar versin. Bunu dünyaya anlatamazsınız. Biz bunu o zaman anlatabiliriz. Mahkemeler kapattı diyebiliriz. son dönemdeki gazeteler ve TV'ler KHK'lerle kapatıldı.

Yazar Aslı Erdoğan tutuklanmamalıydı, sadece düşüncelerini aktardı. Bunların tek silahı var o da silah. Gazetecinin, sanatçının tutuklanması ama yargılanabilir ama siz daha yargılama aşamasında bunu alıyorsanız bunu uygar dünyaya anlatamazsınız.

Aslı Erdoğan'ın ilaçlarının verilmemesi... Zaten hasta. Neden vermiyorsun. Aslı Erdoğan'ın ilaçlarının verilmemesi büyük ayıptır, kendisi özgür bırakılmalı. Sayın Nurettin Canıklı, ilaçlarının verildiğini ve bu sorunun giderildiğini açıkladı. 


ADAPAZARI'NDA BİR ÖĞRETMENİN GÖZALTINA ALINMASI

Adapazarı'nda bir öğretmen FETÖ'den gözaltına alınıyor. Şeker hastası, ilaç verilmediği için hayatını kaybediyor. Baba cenazesini alıyor belediye biz vatan hainlerine araba vermeyiz diyor, Konya'da imam bunun cenaze namazı kılınmaz diyor. Aileye ulaştık ve baş sağlığı diledik. Bu birlikte yaşayalım derken buna benzer olaylar çıkıyor. DAha kafan insanlara vatan haini diyoruz. Yüzbaşı vatanhaini olduğu iddia edildi. Daha sonra darbeciler tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. 15 Temmuz gecesi er, emir alan er linç edildi. Bunları linç edenlerin yargılanması lazım. Bunları takip ediyoruz.

BEN BÖYLE BİR KALKIŞMA OLACAĞINA İHTİMAL VERMİYORUM

Ben yeni bir kalkışma olacağına ihtimal vermiyorum. Böyle bir kalkışmanın başarıya ulaşma ihtimali sıfır. FETÖ'nin siyasi ayağı ortaya çıkarılmalıdır.

Ben 12 Mart'ı, 12 Eylül'ü gayet iyi hatırlıyorum. İki darbe döneminde bu kadar insan tutuklanmadı. DİSK ve HAK-İş kapatılmadı, faaliyetleri durduruldu kapatılması için dava açıldı, şimdi siz bir sendikayı tak diye kapatıyorsunuz.

 "GÜLEN'İ ÖVENLER AKP'DE MİLLETVEKİLİ" 

Siz eğitim sisteminin tümünü bir terör örgütüne teslim etmişsiniz. Bunun bir sormlusu yok mu? Komisyon kuruldu Adalet ve Kalkınma Partisi'nden görevlendirilen milletvekillerinden ikisi Fethullah Gülen'e olağanüstü övgüler yapıyorlar. Hele birisi Gülen'in son bin yılın en büyük Türk büyüklerinden olduğunu söylüyor. İzmirdeki bir gazete yazdığı köşe yazısında 17-25 öncesi. Bu kişi şu anda Fethullahçı terrör örgtünün araştırılmasında görevli. İsim vermeyeceğim. İzmir milletvekili. Bir komisyona üye seçerken daha etik davranmak gerekirdi. Bu işi sayın başbakan daha ciddiye almalı. Başbakan şunu söyledi; o döneme ait düşüncesi. 

"SORUN HÜKÜMETİN KENDİSİNDE"

Cemaatin ciddi bir entellektüel kapasitesi olan ciddi bir brikimi var aslında. Anadolunun yoksul ama zeki çocuklarını alıp kendi düşünceleri paralelinde yetişdirdiklerini biliyoruz. Devletin sahip çıması gereken bu insanlara cemaat daha önceden el atıyordu. Sorun hükümetin kendisinde. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti bütçesi güçlü olan bir Türkiye Cumhuriyeti üniversite öğrencilerinin yurt sorununu çözmekten aciz bir Türkiye Cumhuriyeti olabilr mi? Üniversite öğrencilerin yurt sorununu çözemiyor değil çözmek istemiyor. Çünkü o çocukları belli insanların belli düşüncelerin yurtlarına yöneltmek için. Fethullah Gülen örgütünün kaç yurdu vardı? Binlerce. Gözlerimizin önünde çocuklarımızı kaybettik.

"SARAYDA DA SÖYLEDİM" 

Saraydada söyledim bu eğitim sistemi devam ederse daha radikal unsurların çıkacağından hiç kimsenin endişesi olmasın. Bu soruya yanıt almadım. Not etti. Sayın Başbakan da sayın Bahçeli de oradaydı.

Adli yılın açılış törenine Külliye'de olması nedeniyle katılmayacağım

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 27.08.2016 12:01
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol