'NOBEL SİYASİ...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 kapsamında düzenlenen W20 Zirvesi'nde konuştu. Türkiye'de 2.2 milyon Suriyeli'nin bulunduğuna işaret eden Erdoğan, Nobel ödülüyle ile ilgili eleştirilerde bulundu.

16 Ekim 2015 Cuma 14:29
'NOBEL SİYASİ...'

 İşte Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan satırbaşları:

Büyümenin kalitesi de göz önünde bulundurulmalı. Daha fazla istihdam daha yüksek hayat standardı demektir. Bunu unutmamak gerekiyor. İşte tüm bu konularda G20 çalışmalarına katkı sağlama bakımından büyük sorumluluk düşüyor. Bunu en iyi şekilde yerine getireceğiniz konusunda ben sizlere güveniyorum. G20 dönem başkanlığını devraldığımızda önceliklerimizi üç başlıkta topladık.
 
KAPSAYICILIK ÖN SIRADA
Kapsayıcılık sosyal istihdamın yanında ekonominin sürdürülebilir olmasının da teminatıdır. Kapsayıcılığı ön sıraya koyduk. Ekonomik büyüme ve refahtan herkesin pay almasını sağlayan kapsayıcılık kadınların ekonomide hakkettiği yeri almasıdır.
 
BÜYÜMEYE İHTİYACIMIZ VAR
Büyümeye çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Kadınlarını iş gücüne katılması büyümeyi elde etmede en önemli imkandır.
 
Kaliteyle birlikte kadın ve gençlerin önünü açabilmek ve teknolojik gelişmelere imkan sağlamak da kapsayıcı bir şekilde mümkündür.
 
10 YIL İÇİNDE 100 MİLYON KADIN
Bu hedefe ulaşmamız 10 yıl içinde tüm dünyada 100 milyon kadını iş gücüne kazandırmamız anlamına gelir.
 
Bu yıl somut adımlar atıyoruz. Aynı şekilde ülkelerimizin en dinamik ancak işsizliğin en yüksek olduğu kesimde oluşturulan istihdam piyasasına etkin katılmaları için çaba gösteriyoruz.
 
ÖNCELİKLİ KONUMUZ KOBİ'LER
Dönem başkanlığımızın öncelikli konularından biri kobilerdir. Kobilerin istihdam oluşturma kapasitesi ve önemli rol belirleyici oluyor. Dünya genelinde kobilerin önemli bir bölümünün kadınlara ait olduğunun veya kadınların yönettiğini belirtmek istiyorum.

BU YIL SOMUT ADIMLAR ATILDI
G20 üyeleri olarak geçtiğimiz yıl kabul ettiğimiz büyüme stratejilerini kabul ettiğimiz takdirde yüzde 2,1 oranında ilave küresel büyüme sağlanacak.
 
G20 üyeleri olarak verdiğimiz tüm taahhütler yolunda bu sene somut adımlar attık.
 
ÇİN'İN ÇOK YETERLİ KAYNAĞI VAR
Şu anda Türkiye olarak bu devasa yatırımları yapabiliyorsak, son dönemlerin en önemlisi 3. Havalimanı olarak yatırım 12 milyar avrodur. Devletin bütçesinden 1 kuruş çıkmadan yapılan bir yatırımdır. Bu yatırımı yapmıyoruz kiralama süreci içinde 22 milyar avro ücret alacağız.
 
Yatırımların finansmanı için küresel düzeyde yeterli kaynak mevcuttur. Bugün Çin’in çok yeterli kaynakları var. Bütün mesele güven zeminini oluşturmakta. Önemli olan güven zeminini oluşturmakta.
 
Bu noktada özel sektör ile kamunun el ele vermesi şart. Biz bunu Türkiye’de başardık. Özel sektör ile kamu arasında tesis ettiğimiz verimli işbirliğinin olumlu neticelerini aldık.
 
Ee şu anda Avrupa Birliği üyesi ülkeler içerisindeki pek çok ülke bizimle AB müktesabatı noktasında geri kalmış ülkeler. Ekonomik olarak da Kopenhag kriterleri açısından da ileriyiz.
 
TÜRKİYE'DE 2.2 MİLYON SURİYELİ VAR
Ne zaman ki o Aylan yavrumuz Bodrum sahillerine vurdu bunlar resim karelereni dergilerin başına işlemeye başladılar ne oluyor demeye başladılar. Türkiye’de sadece 2.2 milyon Suriyeli var. 300 bin Iraklı var. 2.5 milyon mülteciyi Türkiye kamplarında ağırlıyor. Bütün mali destek bizden.

ÇÜNKÜ NOBEL DE SİYASİ
Dünyadan gelen destek 417 milyon dolar 8 milyar dolar harcadık. İlginç gelişmeler oluyor. Birileri mülteci kabülünde laf ediyor. 30 bin 40 bin alacağız diyor Nobel’e aday gösteriliyor ondan sonra… 2.5 milyon mülteci var bizde kimsenin umrunda değil. Çünkü Nobel’de siyasi…

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.10.2015 14:40
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol