NEREDEN GELİYOR BU PARA?

Birkaç gündür sosyal medyada Emine Erdoğan’ın Hermes marka çantası konuşuluyor. Cumhuriyet Yazarı Ayşe Yıldırım da köşesinin bir bölümünü bu konuya ayırdı!

18 Mayıs 2018 Cuma 00:08

İşte Yıldırım'ın çarpıcı sorulara yer verdiği o yazısı:

Birkaç gündür sosyal medyada Emine Erdoğan’ın Hermes marka çantası konuşuluyor. Çantanın fiyatının 49 bin 995 dolar olduğunu söyleyen de var, 51 bin dolar olduğunu söyleyen de. Ortalama 200 bin lira yani. Aslında Emine Hanım’ın çantaları ilk defa konuşulmuyor. Ara ara seyahatlerde verdiği pozlarda elinde tuttuğu çantanın fiyatı tartışma konusu yapılmıştı. 
Mesela 2009 yılında Davos’a giderken kolundaki çanta gazetelerde haber olabiliyordu. Hollandalı modacılara ait V&R markalı çanta çok konuşulmuştu.

Lüks mağazalarda satılıyordu çanta. Modacıları uçuk kaçık olarak tanınıyordu. Markanın çanta fiyatları ise o zamanın parasıyla 925 lira ile 2 bin 200 lira arasında değişiyordu. Anlaşılan aradan geçen 9 yılda Emine Hanım Hermes’e terfi etti.

Şimdi gazeteler yazamıyor ama sosyal medya konuşuyor. Ve ülkenin içinde bulunduğu ekonomik açmazda, aldığı maaş belli olan Cumhurbaşkanı’nın eşinin bu denli pahalı bir çanta takması eleştiriliyor. 
AKP’lilere sorsanız ‘itibarda tasarruf olmaz’, ‘koskoca first lady Hermes kullanmayacak da ne kullanacak’ derler.

Keşke Emine Hanım bu konuda bir açıklama yapsa da işin doğrusunu öğrensek. Yoksa milletin ağzı torba değil ki büzesin. Konuşmaya devam ederler: 
‘Acaba kaç çantası var?’ 
‘Gözlüğü ne marka?’ 
‘Emine Hanım çalışmıyor bile. Eşinin maaşıyla bunları nasıl alabiliyor?’ 
Sorarlar da sorarlar.

Her şeyde ‘yerli’ ve ‘milli’ vurgusu yapan bir anlayışın Hermes kullanmasını saymıyorum bile.

[Haber görseli]

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 18.05.2018 21:51
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol