NE YAPTIYSA KAZANAMADI...

AKP, Ankara'nın Çayyolu mahallesini Çankaya'ya bağlayarak Yenimahalle'yi almayı hedeflemişti. Ancak 95 bin oy kayınca CHP'nin Çankaya oyları patladı. İktidar Yenimahalle'yi de kazanamadı.

01 Nisan 2014 Salı 10:53
NE YAPTIYSA KAZANAMADI...

 Büyükşehir yasasında yapılan değişiklik ile Ankara'nın Çayyolu mahallesinin Yenimahalle ilçesinden alınıp, Çankaya'ya bağlanması, Ankara'daki seçim sonuçları üzerinde etkili oldu. Yenimahalle'yi kazanmayı hedefleyen AK Parti bunu sağlayamadı, Çankaya'daki CHP oylarının da, yüzde 50'den yüzde 73'e çıkmasına neden oldu.

AK Parti, 9 Kasım 2012'de TBMM'de ele alınan Büyükşehir yasası sırasında bir önerge vererek Yenimahalle'ye bağlı Dodurga, Alacaatlı, Çayyolu, A. Taner Kışlalı, Ümit, Koru, Konutkent ve Yaşamkent mahalleleri Çankaya Belediyesine bağlandı. Böylelikle yaklaşık 95 bin seçmen bu seçimlerde Yenimahalle yerine, Çankaya Belediyesi için oy verdi.

AK Parti bu değişikliği yaparak Yenimahalle Belediyesini kazanmayı hedefliyordu. Yenimahalle'den 95 bin CHP ağarlıklı oy azalınca bu ilçede AKP'nin şansının artacağı hesap edildi. Ancak CHP'de 5 yıldır başarılı bir Belediye Başkanlığı yapan Fethi Yaşar bu seçimi de eksik seçmene rağmen yüzde 50 oy ile kazandı.

AK Parti, Yenimahalle'yi kaybederken 95 bin seçmenin yer değiştirmesi ile Çankaya oyları da CHP açısından patlama yaptı. 5 yıl önceki seçimi yüzde 50 ile kazanan CHP, bu kez Çayyolu bölgesinin katılmasıyla Çankaya'da yüzde 73 oya yükseldi. AKP ise yüzde 20'de kaldı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.04.2014 12:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol