'NE VAR TORPİL DE?'

Sanayi Bakanı Fikri Işık CHP'nin ortaya çıkardığı torpil iddialarına yanıt verirken ilginç bir itirafta bulundu. Işık açıklamasında "Arkadaşımızı genel sekreter olarak atamışız, ne tuhaf anlayabilmiş değilim" dedi.

09 Aralık 2014 Salı 12:40
'NE VAR TORPİL DE?'

 CHP'nin torpil iddialarına yanıt veren Sanayi Bakanı Fikri Işık, bir yakınının TÜBİTAK Genel Sekreterliği’ne getirilmek için memur yapıldığı iddiasına ilişkin “Genel sekreter olmak için memur olma şartı yok. Arkadaşımız o kurumda 25 yıl çalışmış pek çok hizmeti olmuş. Siyasal Bilimler mezunu bir arkadaşımızı genel sekreter olarak atamışız, ne tuhaf anlayabilmiş değilim” dedi.


Sanayi Bakanı Fikri Işık, canlı yayında NTV'nin Ekonomi Müdürü Gökay Otyam’ın sorularını yanıtladı. İşte Bakan Fikri Işık'a yöneltilen o soru ve verdiği yanıt:
 
Cumhuriyet Halk Partisi’nden Haluk Koç, ‘KPSS’ye girmeden torpil yapılıyor’ dedi. Sizin de bir tanıdığınızın ismi geçtiği için bir şey söylemek ister misiniz?
 
Benimle ilgili dünkü yazıyı gördüm. Yakın arkadaşı Arif Koyuncu, TÜBİTAK’a Genel Sekreter yapılmak için memur yapılmış. Tabii, bu arkadaşların ellerine tutuşturulan bir kağıdı incelemek gibi bir zahmete katlanmadıklarını biliyoruz. Genel sekreter olmak için memur olma şartı yok. Arkadaşımız o kurumda 25 yıl çalışmış pek çok hizmeti olmuş. Biz göreve gelince Ankara Siyasal Bilimler mezunu bir arkadaşımızı genel sekreter olarak atamışız, ne tuhaf anlayabilmiş değilim. Cumhuriyet Halk Partisi’nde bu çok fazla oluyor paralelcilerin ellerine tutuşturdukları kağıtları hemen okuyorlar. Ondan sonra böyle komik durumlara düşüyorlar. İstisnai kadro, AK Parti döneminden önce verilmiş bir haktır. Dolayısıyla hiç kimse kendisine verilen hakkın kullanımından dolayı bunu niye kullandınız gibi bir şey söylenmez. Dolayısıyla bugün Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK başkanlığı döneminde kendi bizzat yakın akrabası kaç kişiyi SSK’ya aldığı ile ilgili haberler var. Sayın Haluk Koç onlarla da ilgilense iyi olur.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.12.2014 12:44
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol