NE ENİŞTEYMİŞ AMA...

Başbakan yardımcısı Akdoğan’ın eniştesi Oktay Ferşat’ın, 112 Acil Servis İstasyonu kurma bahanesiyle müteah-hitleri dolandırdığı gerekçesiyle CHP’nin verdiği soru önergesine yanıt geldi. Ferşat’ın 16 ilde iş yaptığı açıklandı.

10 Eylül 2014 Çarşamba 11:53
NE ENİŞTEYMİŞ AMA...

 Başbakan yardımcısı Akdoğan’ın eniştesi Oktay Ferşat’ın, 112 Acil Servis İstasyonu kurma bahanesiyle müteah-hitleri dolandırdığı gerekçesiyle CHP’nin verdiği soru önergesine yanıt geldi. Ferşat’ın 16 ilde iş yaptığı açıklandı 

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın eniştesi Oktay Ferşat ile Gençlik ve Spor Bakanının kayınpederi Ali Yüksel’in 112 Acil Servis istasyonu kurma bahanesiyle yüzlerce müteahhidi dolandırdığı iddiasına Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yanıt verdi. Müezzin-oğlu, Ferşat Group firmasının 37 İl’in Sağlık Müdürlüklerine 112 Acil Sağlık İstasyonları yapılması için yer temin edilmesi ve protokol yapılması talebinde bulunduğunu, bu illerden 16’sında İl Sağlık Müdürlükleri ile protokol imzalandığını bildirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 112 Acil Servis istasyonu kurma bahanesiyle müteahhitlerin dolandırıldığına dair iddiaları Meclis’e taşımış, Oktay Ferşat ile Ali Yüksel hakkındaki iddiaları Sağlık Bakanına sormuştu. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu verdiği yanıtta; Ferşat Group Mimarlık Mühendislik ve İnşaat San. Tic. Ltd. Şti ve Aşuraoğulları Tehlikeli Atıklar Ön İşleme Ara Depolama Nak. ve Hurda Dış.Tic.Ltd.Şti. tarafından Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne 2011 yılında gönderilen dilekçe ile “Sosyal sorumluluk çalışmaları çerçevesinde 112 Acil Yardım İstasyonu Hizmet Binaları yapımını sponsorlar bularak yaptırabileceklerini ve bunun için Bakanlıkça arsa temini hususunda yardımcı olunmasının” talep edildiğini söyledi. Müezzinoğlu, “Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüklerine başvurmuş, uygun arsa bulunması halinde bağış ve isim verme ile ilgili mevzuat çerçevesinde protokol yapılarak istasyon binalarının yaptırılabileceğini belirtmiştir” dedi.

İMZA İŞLEMİ DURDURULDU

Sağlık Bakanı “Protokollerin imzalanması sürecinde yaşanan sıkıntılar ve Ferşat Group firmasının İl Sağlık Müdürlüklerinin bilgisi ve onayı dışında Belediyeler ve Valilikler ile de protokol imzaladığının tespit edilmesi nedenleriyle Temel Sağlık Hizmetleri Gen. Md. ve Acil Sağlık Hizmetleri Gen. Md. protokol imzalanması işlemlerinin durdurul-ması ve yapılan protokollerin gönderilmesini istemiştir” dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.09.2014 16:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol