'NE BAĞIRIYORSUN SABAH, AKŞAM EVİMİZDE...'

1970 ve 80'li yıllarda, romantik aşk şarkıları ile zirveye oturan sanatçı İlhan İrem, Başbakan Erdoğan'a sert eleştiriler yöneltti.

11 Aralık 2013 Çarşamba 11:29
'NE BAĞIRIYORSUN SABAH, AKŞAM EVİMİZDE...'

 1970 ve 80'li yıllarda, romantik aşk şarkıları ile zirveye oturan ve uzun süredir müzik dünyasından çekilen sanatçı İlhan İrem, Başbakan Erdoğan'a sert eleştiriler yöneltti.  

Bir süredir Aydınlık gazetesine köşe yazısı yazan İrem son yazısında '' Ne bağırıyorsun ? Sabah,akşam evimizin içinde senin bağırtılarını duymak zorunda mıyız ?'' diye sordu. Başbakan Erdoğan'a adını vermeden yüklenen İrem şunları yazdı:

''Atatürk'ü aldın, ışığı aldın, sevgiyi aldın, vicdanı aldın... En başta özgürlüğü aldın. Hayatlarımızı, mutluluğumuzu, geleceğe dair umutlarımızı... Hakkını arayanları aldın. Yurtseverleri, orduları, askerleri esir aldın(...) Ülkesini, çağı savunmaktan başka hiçbir suçu olmayan insanlar hapislerde çürümeye terkedilmiş... Biber gazıyla, polis copuyla öldürülmüş, kurşunlanmış gencecik çocukların kanları yerlerde... Cumhuriyetin, Atatürk'ün ve bütün kutsal değerlerin içi boşaltılmış... Atatürk demeye dilin varmıyor bir türlü... Dağlardaki gerçek çapulcuları düğün-dernek kucaklarken, sokaklara çıktılar diye, ülkenin düşünen gençlerine çapulcu diyorsun. Senin her yaptığından şüphe etmekten yorulduk(...) "Yüzde elli" diyerek çürümüş bir elma gibi ikiye böldün ülkeyi...''

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.12.2013 11:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol