Mütercimler'den CHP Ve İnce İçin Bomba Sözler!

Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi, Stratejist Erol Mütercimler, yerel seçim öncesi anamuhalefet partisi CHP ve Muharrem İnce için birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı.

12 Ekim 2018 Cuma 21:05

CHP'nin iktidara gelmeyi özellikle istemediğini, mevcut anlayışla önümüzdeki yerel seçimi de kaybedeceğini öne süren Mütercimler şunları söyledi: " CHP'nin tüzüğü maalesef antidemokratiktir. Peki bunu kim hazırladı? Allah sağlık sıhhat versin Deniz Baykal hazırladı. Kongreye gitmeyi, partide genel başkan olabilmeyi olağanüstü zorlaştırdı Deniz bey. Soruyorum neden korkuyorsunuz? Adınızda halk var ama halkla ilginiz yok. Adınızda halk var kongreyi toplamaktan korkuyorsunuz. CHP'nin yirminci yüzyılın başında ideolojik olarak en önemli özelliği neydi? Tam bağımsızlığı, antiemperyalizmi, halkçılığı savunmasıydı. Ama artık görüyoruz ki bu parti halktan koptu. Kongre tartışmalarında imza olayı tam bir utanç vesilesiydi. Yüzde elli artı bir delege uygulaması nedir Allah aşkına? Bir grubu mezhepçilik yapıyor bir grubu memleketçilik yapıyor bir grubu yeniden seçileyim telaşı içinde. Maalesef CHP hiçbir zaman iktidara gelmek istemedi. Böyle bir çabaya hiçbir zaman girmedi. Bakın eğer bu kafayla gidilirse aynen devam ederlerse yerel seçimi de kesinlikle kaybedecekler. Hatta yüzde 18'in üzerinde bir oy bile mucize olacak onlar için. Hele İstanbul'da şu anki il başkanı Canan Kaftancıoğlu değiştirilmezse İstanbul'u AKP'den almak mümkün değil çünkü daha şimdiden ellerindeki bir kaç ilçeyi de kaybetmiş durumdalar."

İNCE FIRSATI TEPTİ...

Mütercimler, İnce'nin siyasi geleceği içinde çarpıcı ifadeler kullandı. Mütercimler, " İnce fırsatı tepti" dedi ve sözlerini şu ifadelerle noktaladı: "Muharrem İnce'nin yapması gerekeni o anda yapmadı ya artık onun Cumhurbaşkanlığı seçiminde şansı yok. Yüzde bir milyon iddiayla söylüyorum. Tanrı ona Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde altın tepsiyle bir şans sunmuştu. Ama bütün güvenirliliğini yerle yeksan etti. O yüzden onun artık şansı sözkonusu değil ancak CHP içinde siyasete devam edebilir hepsi bu."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.10.2018 23:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol