Muhtarlara 'Suriyeliler İçin' Skandal Talimat!

CHP eski Milletvekili Mustafa Balbay, Valiliğin muhtarlara Suriyeliler sorununun dışarı yansıtılmaması ve Suriyelilerin karıştığı suçların resmi kayda geçirilmemesi talimatı verdiğini ifade etti.

29 Temmuz 2019 Pazartesi 23:23
Muhtarlara 'Suriyeliler İçin' Skandal Talimat!

CHP eski Milletvekili ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay, Halk TV’de katıldığı bir canlı yayında Suriyeli sorununa ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İzmir'den tanıdığı ve büyük bir mahallenin muhtarı olduğunu belirttiği kişinin, sözlerini canlı yayında aktaran Balbay, Valiliğin, muhtarlarla yaptığı bir toplantıda Suriyelilerin karıştığı olayların resmi kayıtlara geçirilmemesi talimatı verdiğini ifade etti.

Balbay’ın açıklamaları şu şekilde:“Sağduyusuna güvendiğim bir mahalle muhtarımız, geçen hafta valiliğin kendileri ile yaptığı bir toplantıyı aktardı.

Valiliğin talimatları şöyle;

-Suriyeliler ile ilgili hiçbir sorunu dışarıya yansıtmayacaksınız.

-Suriyeliler size bir sorun getirdiğinde sorunu için uğraşacaksınız.

-Suriyeliler bir suça karışırsa, onu resmi kayıtlara geçmeden çözeceksiniz” 

'VALİ SUÇA ORTAK...'
Öte yandan İstanbul Saraçhane'de Suriyeliler için yapılan eylemde Sinan Oğan'ın fotoğraflarının bulunduğu dövizler tepkilere neden olmuştu. 5 milyon Suriyeliye hedef gösterildiğini belirten Sinan Oğan, eyleme izin veren İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın da bu suça ortak olduğunu belirtti.

Konuya ilişkin avukatının suç duyurusunda bulunacağını belirten Oğan, "5 milyon insan yurtlarına dönerse Suriye bölünmez, toprak bütünlüğü sağlanır. ÖZGÜR-DER bundan rahatsız oluyor" ifadelerini kullandı.Vali Yerlikaya'nın görevini kötüye kullandığını söyleyen Sinan Oğan, "Günü gelecek İstanbul Valisi kanun önünde hesap verecek" şeklinde konuştu.

Tarafsızhaberajansı'nda yer alan habere göre Oğan'ın açıklamaları şu şekilde:“

Ben Özgür-Der’in planlarını deşifre ediyorum. Daha önce beni PKK’da hedef gösteriyordu. Şimdi PKK’nın yandaşı Özgür-Der gösteriyor. 5 milyon Suriyeliye, terör örgütlerine hedef gösteriyor. Çünkü buradaki insanlar geri dönerse Tel Abyad’a gidecek. YPG’ye çık buradan burası benim toprağım diyecek. Kürdistanı kuramayacaklar. Özgür-Der bundan rahatsız oluyor. 5 milyon insan yurtlarına dönerse Suriye bölünmez, toprak bütünlüğü sağlanır. Neden bu insanların mutluluğu için çalışmıyorlar. Herkes kendi toprağında mutlu olur.”

"BUNLAR DAHA İYİ GÜNLERİMİZ"

“Bunlar daha iyi günlerimiz. 5 yıl içinde bizi büyük tehlike bekliyor” açıklaması yapan Oğan şunları söyledi:

“Suriye’de İdlib dışında savaş yok. Bu iş çok uzadı. İnsanları, yurduna, yuvasına, evine dönmesine niye engel oluyorsunuz. Şam’da, Halep’te savaş mı var? Bunlar daha iyi günlerimiz. Türkiye’de bir milyon Suriyeli genç var. 10 yaşında gözünün önünde aile fertlerinden biri, komşusu ölmüş, çevresi bombalanmış. Büyük bir travmayla Türkiye’ye gelmiş çocuk düşünün. Bu çocuğun Türkiye’de çok eğitim alma imkanı yok. O çocuk bugün  18-19 yaşına geldi. İş bulma imkanları yok. Sınırlı ekonomik imkanları var, bu çocuklar sokaklarda. Bu çocukların cep telefonu, araba istekleri var. Türkiye vatandaşlarıyla iç içe yaşıyorlar. Türk komşusunda bu telefon ve arabayı gören savaş travmasından çıkmış Suriyeli, hangi hisler geçireceğini düşünen var mı? Bunu nasıl elde edecek. Önce küçük çaplı çeteler kuracaklar. Daha sonra organize suç örgütlerinin çok ucuza bulunmuş elemanları olacaklar. Profesyonel istihbarat örgütlerinin eylemelerine katılarak, daha profesyonel suç makinesi haline gelecekler. Devlet, Türkiye’de kaydı olmayan bu çocukları teknik takibini yapamayacak. 5 sene içerisinde bu çocuklar Türkiye’nin başına çok büyük bela olacaklar.  Suriyeli suç çeteleri göreceğiz. Bu söylediklerim bir araştırmanın neticesidir. Bunun içinde kimse Suriyeli nefreti aramasın. Burada yarınını düşünen bir vatansever arasınlar.”

"SURİYELİLER İLE TÜRKLER ARASINDAKİ UÇURUM DAHA DA DERİNLEŞTİ"

Bu son miting ile Suriyelilerle Türkler arasındaki uçurumun daha da derinleştiğini anlatan Oğan, “Bir Vali buna nasıl müsaade eder. İnsanlar arasında, toplumlar arasında nefreti körükleyen bu mitingi neden engellemiyor. Bizim Allahtan başka kimseden korkumuz yok. İlk tehdit alışım değil. Hukuki süreçleri bugün itibariyle avukatım aracılığıyla başlatıyorum. Sinan Oğan eşittir Suriyeliler defolsun diye pankart açıyorlar. Böyle bir sözüm varsa bana getirmeyen adi şerefsizdir.”dedi.

"İSTANBUL VALİSİ SEN NE İŞE YARARSIN"

İstanbul Valisi hakkında görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle bugün suç duyurusunda bulunacağını belirten Oğan, sözlerini şöyle sonlandırdı:“Sayın Vali Yerlikaya, sen bostan korkuluğu musun, sen ne işe yararsın. Sen vatandaşını korumakla yükümlüsün. Başımıza bir iş geldikten sonra mı acaba Ali Yerlikaya harekete geçecek. İstanbul valisi bu tehdit ve hedef göstermenin suç ortağı olmuştur. Günü gelecek İstanbul Valisi kanun önünde hesap verecek. Bugün avukatım mahkemeye resmi suç duyurusunda bulunuyor. İstanbul Valisi görevi kötüye kullandığı için. Özgür-Der, orada bulunan diğer derneklerde var haklarında suç duyurusunda bulunuyoruz.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol