MUHALEFETTEN İLK TEPKİ...

İstanbul'da bugün başlatılan operasyona ilk tepkiler gelmeye başladı. CHP'li Tekin, "Eğer CHP'ye de uzanıyorsa, kime kadar gidiyorsa gitsin. Gidecekse, Kemal Kılıçdaroğlu'na kadar gitsin" derken MHP'li Vural da "Bunlar sadece buzdağının görünen ucunun ucu. Maalesef cerahat akıyor. Tablo bunu gösteriyor" dedi.

17 Aralık 2013 Salı 12:53
MUHALEFETTEN İLK TEPKİ...
 İstanbul'da bugün başlatılan operasyona ilk tepki CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'den geldi. Soruları yanıtlayan Tekin, "Ümit ediyorum bu operasyon derin dehlizlere kadar gider. Eğer derin dehlizlere giderse, Türk siyasetinin lehine olur. Ancak böyle bırakılırsa, derinleştirilmezse, hiç anlamı olmaz" dedi.
 
"YOLSUZLUKLARIN BOYUTU İÇİN BAKAN OĞULLARININ SERVETİNE BAKIN"
 
Tekin, şöyle konuştu; "yolsuzlukların boyutun görmek için, bakan oğullarının servetlerine bakın. Bunu görmek için savcı, hakim olmaya gerek yok. Eğer operasyon derinleştirilirse, herkes varan 2, varan 3 görmeyi de beklesin.

Tekin, konunun İstanbul'da CHP'li belediyelere uzanma ihtimali konusunda ise, "Eğer CHP'ye de uzanıyorsa, kime kadar gidiyorsa gitsin. Gidecekse, Kemal Kılıçdaroğlu'na kadar gitsin. Yolsuzluklarla en çok mücadele eden isim Kılıçdaroğlu. Yolsuzluklarla ilgili derinleştirilerek yapılacak her operasyon bizi memnun eder" dedi.

MHP'Lİ VURAL: “BUZDAĞININ GÖRÜNEN UCU CERAHAT AKIYOR...”
 
MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural da, işadamları ve bakanların oğullarını kapsayan yolsuzluk operasyonu konusunda, "bunlar sadece buzdağının görünen ucunun ucu. Maalesef cerahat akıyor. Tablo bunu gösteriyor" dedi.

Operasyonun Ak Parti iktidarının "rant lobisine dönüştüğünü" gösterdiğini söyleyen Vural, "gemiler, özelleştirme ihaleleri, Sayıştay raporlarının saklanması. Türkiye Cumhuriyet tarihinde ilk kez Sayıştay uygunluk raporu vermeden kesin hesap AKP oylarıyla kapatılmıştır" dedi.
 
ÇAĞRI YAPIYORUM: “SAYIŞTAY RAPORLARINI AÇIKLAYIN"
 
Bu vesileyle  bir de çağrı yapmak istediğini söyleyen Oktay Vural, "ivedilikle Sayıştay’ın denetçi raporlarının kamuoyuna açıklanması çağrısı yapıyorum. Türkiye'de şeffaflık olmalı. Denetçi raporları kamuoyuna açıklanmalı" dedi.
 
"ESKİ BAKANLAR BİLE 'RANT LOBİSİ VAR' DİYOR"
 
MHP'li Vural, AK Parti'nin eski bakanlarının bile başta İstanbul olmak üzere, tüm büyükşehirlerde bir "rant lobisinin varlığından" bahsettiğini de hatırlatarak, "Ayrılan bakanlar bile söylüyor. Ertuğrul Günay'ın söylediklerine bakın. İstanbul'da, büyük şehirlerde gayrimenkul üzerinden rant alanları yaratılıyor, nüfuz ve imtiyaz kullanılarak, halkın kaynakları eritiliyor" dedi.
 
"SONUNA KADAR GİDİN..."
 
Operasyonun "sonuna kadar götürülmesi gerektiğini" de vurgulayan Oktay Vural, "Bunların çok daha ötesinde bir takım hususlar olduğuna ilişkin kamuoyunda bir inanç var. Bunun sonunda ne çıkacak doğrusu bilmiyorum. Ama bütün bu derin ilişkilerin Türkiye'de rant paylaşımıyla ilişkili olduğu açık. İnşallah hukuk devletinde bu tür yanlış işler yapanların hesap verdiği, hesabın sorulduğu bir sonuç çıkar" dedi.
 
"MHP'Lİ İŞADAMLARINI FİŞLEMİŞLER, YANDAŞ EKONOMİ ÇARKI KURULMUŞ"
 
MHP'li işadamlarının fişlendiğine ilişkin iddiaları da hatırlatan Oktay Vural, "böylece yandaş ekonomi çarkı kurulmuş" dedi

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.12.2013 12:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol