MUHALEFET ÇARPILDI!

SONAR'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerini konu alan anketinden muhalefeti şoke edecek sonuçlar çıktı.

24 Haziran 2014 Salı 10:47
MUHALEFET ÇARPILDI!

 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini konu alan anketler ardı ardına yayınlanmaya başlanırken CHP ile MHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile Başbakan Erdoğan'ın olası oy oranları için çarpıcı rakamlar ortaya çıkıyor. SONAR araştırma şirketinin Köşk anketine göre ise Erdoğan seçimleri ilk turda kazanıyor.

BAYRAKÇI: ERDOĞAN'IN SEÇİLMESİ BU DURUMDA MUKADDERDİR!

SONAR'ın sahibi olan Hakan Bayrakçı, Aydınlık gazetesine yaptığı açıklamada “Tayyip Erdoğan ilk turda seçimi kazanabilir. Kazanmasa bile yüzde 50’nin biraz altında kaçırır. Bu durumda ikinci turda cumhurbaşkanı seçilmesi mukadderdir” diyerek durumu özetledi.

ERDOĞAN İLK TURDA YÜZDE 52'YE ULAŞABİLİR

Partilerin ve adayların oy oranlarını saptamak amacıyla yapılan ankette “Cumhurbaşkanlığı seçiminde hangi partinin adayına oy vereceksiniz?” sorusuna yüzde 46’sı “Tayyip Erdoğan” cevabı verirken, “İhsanoğlu’na oy vereceğim” diyenler yüzde 35.3’te kaldı. Katılanların yüzde 6.2 si BDP/HDP’nin adayına oy verdi. Kararsızlar orantısal olarak dağıtıldığında Erdoğan yüzde 52.6 İhsanoğlu 40.3 oy alıyor. Türkiye genelinde farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişilerden, yaş, cinsiyetten 26 ilden 2.800 kişi ile görüşülerek gerçekleştirilen anketin sonuçları şöyle:







yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.06.2014 10:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol