Milyonlar Maltepe'ye Akın Etti!

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim çalışmaları kapsamındaki 107. ve son mitingini İstanbul Maltepe'de düzenledi. İnce'yi milyonlarca kişi alanda, yüz binler ise alana giremediği için dışarıda dinledi. Sandıklara sahip çıkmak için 36 saatlik seferberlik ilan eden İnce, mitinge 5 milyon kişinin katıldığını açıkladı.

23 Haziran 2018 Cumartesi 15:05

Muharrem İnce, Maltepe'de yüz binlerce yurttaşa seslendi. İnce'nin konuşmasından satır başları:  

-Yarın bambaşka bir Türkiye olacak. Yarın ayrımcılığa son vereceğiz, yarın kayırmacılığa son vereceğiz. Devletin parasını savurganlığa son vereceğiz. 50 günde 107. miting . Ve şafak 1 herkesi kucaklayan bir cumhurbaşkanı. Sağcı, solcu, AK Parti'li CHP 'li yok, hepimizin cumhurbaşkanı.

-Gelincik tarlası gibisin İstanbul, İzmir'de muhteşemdin, Ankara'da muhteşemdin, ama İstanbul'da 5 milyonsun, 5!

-Herkesi kucaklayacağız biziz, Yahya Kemal, Necip Fazıl, Nazım Hikmet hepsi bizim değerimiz.

-50 günde 107 miting yaparken, meydanları süsleyen kardeşlerim, güvenlik tedbirleri alan polislerimiz, Ramazan ayında oruçlu oruçlu meydanları dolduranlar, gürültü kirliliği verip bebeklerini uyandırdığımız anneler, bu güne kadar emeği geçen hepinize teşekkür ediyorum, hakkınızı helal edin diyorum.

-Yarın bütün valileri ve kaymakamları uyarıyorum; Türkiye'yi daha fazla rezil etmeyin, sizler devletin valilisiniz Erdoğan'ın valisi değilsiniz.

-TRT sen benim mitingimi versen ne olur? Vermesen ne olur?

-Yorgun bir cumhurbaşkanı değil, taze kan bir cumhurbaşkanı. Meydanlar ey diye bağıran bir cumhurbaşkanı değil, gelecekten bahseden bir cumhurbaşkanı, nanoteknoloji, uzay madenciliği, sürücüz arabaları anlatan bir cumhurbaşkanı.

-Kıraathane değil, fabrika açacağım diyen bir cumhurbaşkanı. 16 yılın sonunda bedava kek değil, aş, iş diyen bir cumhurbaşkanı.

-Bugün formalarınızla gelin dedim. Ne de iyi yaptınız, Fenerbahçeli ile Beşiktaşlı, Galatasaraylı ile Trabzonsporlu Bursasporlu ile Yalovasporlu işte böyle bir Türkiye olacağız.

-Sizinle gurur duyuyorum, 5 milyonla gurur duyuyorum, 81 milyonla gurur duyuyorum.

-Cumhurbaşkanı olduğumda OHAL'i kaldıracağım

100 günde yapacaklarıım: 

48 saat içinde OHAL kalkacak.

Merkez Bankası 100 gün içinde bağımsız hale gelecek.

PKK, IŞİD, FETÖ gibi terör örgütleriyle amansız mücadele edeceğiz.

Passolig'i hemen kaldıracağız.

Suriye'ye büyükelçi atayacağız. 4 milyon Suriyeliyi davulla zurnayla memleketlerine göndereceğiz.

-Spordan siyaseti arındıracağız, futbol takımlarının seçimlerine karışmayacağız.

-TFF'yi yönetmeye kalkmayacağım. Passolig'i hemen kaldıracağız.
Bağımsız ve tarafsızı yargı için ne gerekiyorsa yapacağım. Tencereye dert değil, et girmesi için bağımsız bir yargının olması şarttır. Önce oradan başlayacağım.

-Size söz veriyorum, hiç kimsenin telefonu dinlemeyecek.

-Başta Kuleli Askeri Lisesi olmak üzere askeri okulları hemen açacağız.
Medya, yalaka medya, yandaş medya! Hemen medya ile ilgili yasal düzenlemeler yapacağız.

-Kamu da yükselme müdür olma, müsteşar olma, objektif ölçüleri olacak. Kimsenin etnisitesine. mezhebine, cinsiyetine, başıaçık kapalı bakılmayacak.
Başörtülü kardeşim, bu yalancılarına bakma sen.

-Kendileri afiş yaptırıyor, altına CHP yazıyor. Başörtüsünü kaldıracağım yazıyor. Bunlar ahlaksız, bunlar şerefsiz. Sana söz veriyorum, başörtüsünü ister evinde, ister okulda, ister sokakta, ister devlet dairesinde tak. Benim böyle bir sorunum yok.

-Polislere hemşerileri, din görevlilerine 3600 ek göstergeyi vereceğim.
Kamu bankalarını sektörel bazda yeniden yapılandıracağız.

-Seçilir seçilmez hemen Avrupa'daki başkentleri gezeceğim. AB ile ilgili müzakereleri hızlandıracağız.

-Üniversiteleri, milleti, şehitleri böldü. Bölünen üniversiteleri hemen birleştireceğim.

-Çiftçiye mazot 3 lira olacak, asgari ücret 2200 lira, en düşük emekli maaşı 1500 lira olacak.

-Karadenizli kardeşim sana medeniyetler kenti İstanbul'dan sesleniyorum fındık 15 lira olacak

-Sanki aşiyanda geziyorum, bir gecekondudan boğazı seyrediyorum.

-100 gün içinde cemevlerinin hukuki statüsünü tamamlayacağız. 100 gün içinde yerel yönetimleri güçlendireceğiz. 100 gün içinnde Denizli, Bursa ve İstanbul'da moda, tekstil ve tasarım akademisi kuracağız

-Aile sigortasını devreye sokacağız, engelliler için yaşam merkezleri kuracağız.

-TÜRKSAT canlı yayın frekansına sabotaj var bilgisi geldi. Erdoğan gidiyorsun, delikanlı ol 2 dakika öyle git.

-Gitmenin de bir şerefi var, giderken doğru düzgün git. Yarın akşam Recep Tayyip Erdoğan seçilirse, piyasalarda panik artacak faiz, dolar yükselecek

-Euro yükselecek, beton ekonomisi devam edecek.

-Erdoğan kazanırsa telefonlarınız dinlenmeye devam edecek, korku düzeni devam edecek, kindar nesiller yetiştirecek.

-İnce'den annesine: Yarın sabah tarhana çorbası ve yoğurt isterim. 

-Şu anda 5 milyon insan Maltepe'de. Ama hiçbir televizyon kanalı canlı yayın veremiyor. Ahlaksızlığın böylesi dünyaya örnek olsun. Bu canlı yayını engelleyenleri canlı yayında engelleyeceğiz. Ne yaparsan yap sonuç değişmeyecek. 

Yarın akşam İnce kazanırsa; üretim artacak, dolar düşecek, faizler inecek, euro inecek...

Yarın akşam İnce kazanırsa, devlet kemer sıkacak, vatandaş değil! Beyin göçü duracak, bağımsız mahkemeler gelecek, tencereye et girecek et....

İnce kazanırsa, İstanbul'un bütün parklarında çdcuklarımızda gençlerimize uyuşturucu satıyorlar 100 gün içinde kökünü kazıyacağım.

Yarın akşam İnce kazanırsa, sadece İnce kazanmayacak! AK Partili, MHP'li HDP'li İYİ Parti'li Saadat Parti'li kardeşim kazancak. İnce kazanırsa, Türkiyem kazanacak.

Anamda gelmiş Yalova'dan, buradan Yalova'ya geçicem. Yarın sabah tarhana çorbası ile yoğurt istiyorum.

Şu anda 5 milyon insan Maltepe'de ama hiçbir televizyon kanalı canlı yayın veremiyor, ahlaksızlığın böylesi dünyaya örnek olsun. Bunları bugün bu canlı yayını engelleyenleri, canlı yayında yargılayacağız. Bağımsız yargıya göndereceğiz bunları. Bu ahlaksızlık bunu yapıyor. Ne yaparsan yap sonuç değişmeyecek! Yarın oy pusulası bedava, aziz milletim, mühür bedava. Alacaksın eline mührü basacaksın İnce'nin üzerine mührü kurtulacaksın bu işten. 24 senedir İstanbul'u yönetiyor, 16 senedir Türkiye'yi yönetiyor, geldiğimiz noktaya bakın.

Erdoğan kendisinden önceki projeleri devam ettirmişti, ben de ondan sonraki projeleri devam ettirirdim.

Marmaray'ın projesine imza atan MHP'li bakan Enis Öksüz'dür.

Mesela 3. boğaz köprüsü 1991 de Demirel tarafından yer tespiti idi.

3. havalimanının adı Kuzey havalimanı idi.

Şimdi 1-2 gündür bir şey yapıyorlar. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ne 5 günlük süren var seni diyor dışarı atıyorum diyor. 

Devlet yönetimini değiştirecekmiş. Ortada bir güneş var beyefendi, yanında da yalakaları. Böyle bir devlet yönetimi yok. Burada ortak akıl yok. Finans ofisi... Arkadaş kampüs dedirtmiyordu. Külliyeci burada ofisçi oldu. Pararel bir devlet kuruyor. Bu yapı hastalıklı, tek adam yapısı. 

AB Bakanlığı'nı kapatmış, hayvancılık yok.

Devleti bölüştürecekmiş. Bir şehirde yangın varken, itfaiye teşkilatını değiştirmeye benziyor. Yanındakileri, bakanları, kanunları değiştirdi. Olmuyor. erdoğan, sen değişince düzelir. 

Hayvancığlıı ekleyeceğiz. Kamu görevlilerine sesleniyorum. Yolsuzluğa bulaşmadıysanız, ehliyetliysen görevine devam edeceksin. 

Köprü meselesi var şimdi. Erdoğan gibi faşist bir adam 5 milyonu görünce, 'kesin yayını' diyor. 

Demirel'in yaptığı köprüden bayramda bedava, Erdoğan'ın yaptığı köprüden parayla geçiyoruz. Erdoğan'ın yaptığı köprüden 228 liraya geçiyoruz. Yani Erdoğan'ın yaptığı köprüde hırsızlık var. 

'Hırsız Erdoğan' sloğanları üzerine İnce, 'O sloganı istemiyorum' dedi. 

Sen diyor Yalova'ya giderken Osmangazi pahalıysa geçme, sandalla geç diyor. Sen nasıl bir yalancısın Erdoğan. Esenler'den geçen otobüse zorunlu tutuyorsun. Kamyoncu, otobüsçü nasıl geçecek?

Yakında şunu derse şaşırmayın.Şehir hastaneli diyor ya. Yüzde 70 doluluk garantisi. Parası olan gitsin diyecek. Parası olan yaşasın diyebilir. 

Ben bu memlekete kalite getireceğim. Yol yapıyor yol çöküyor. Hastane yapıyor hemşire yok.

Barışacağız, büyüyeceğiz. 

Almanya'da nüfus ortalaması 40 yaşında. Türkiye'de 29. Gençlerle yapacağım bunu. 

Faiz artıyorsa, her gün cebinden para alınıyor demektir. Gençlerle birlikte faizleri indireceğiz. Faizler Erdoğan'ın yaptığı gibi polisiye tedbirlerle inmez, akılla bilimle iner. 

Her gittiğim yerde Erdoğan'a seslendim. Gel ekonomi tartışalım dedim. Gelemedi. Çakma lider bu. 

Faizler yükselince, faiz lobisi dedi. Şimdi de soğan lobisi mi diyecek. 

İnce, kendisine 1 numaralı formayı uzatan yurrtaşa 'Ben kaleci miyim? Forvetim ben forvet' dedi.

Ustaya bakın ustaya... Soğan doları geçmiş. Çakma usta. Bugün burada olan sizler, yarın sabah kaçta sandık başında olacaksınız?

Bırak 6'yı. 5, 5. Hatta sağlık problemin yoksa geceden. Hastalanmayacaksınız, acıkmayacaksınız. 36 saatlik seferberlik ilan ediyoruz. 

Yalova'da oyumu kullandıktan sonra YSK'nin önüne gideceğim. 'Erdoğan kazanınca bırakmazmış!' geç o işleri geç. Bu devlet sahipsiz değil. Demirel, 6 kere kaybedip nasıl gittiyse sen de gideceksin. 

Bu son çırpınışları. 5 milyonu görmezden gelip canlı yayını kestiriyorsan sen bitmişsin.

Geçen de bitmiş tükenmiş bir siyasetçi desteğe geliyor. Devletin bekası için gelmiş. Acaba oğlunun kredisi için gelmiş olabilir misin? Kuru sabitleyip, borcun kur farkını bankaya yıkmış olabilir misin?

 alanın dışında, dışarıda olan kardeşlerim beni göremiyorsunuz ama ben sizin yüreğinizi hissediyorum. Bu işi başardık Allah'ın izniyle. 

Sizinle selfie çekmezsem olmaz. Bayrakları göreyim İstanbul. 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol