MİLLETE MALİYETLERİ İSE: 184 MİLYON...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, milletvekili sayısının 550’den 600’a çıkarılması teklifini, “Bu Meclis’e verilmiş bir rüşvettir. Meclis bunu reddetmeli” şeklinde değerlendirdiği ifade edildi.

19 Ocak 2017 Perşembe 14:10
MİLLETE MALİYETLERİ İSE: 184 MİLYON...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesinin ardından Meclis’te MYK’yi toplayarak, kurmaylarıyla görüş alışverişinde bulundu.  Kemal Kılıçdaroğlu, OHAL döneminde süren anayasa değişikliği teklifinin Türkiye’yi daha da çöküntüye götüreceğini belirterek, “İşsizlik artacak. OHAL koşullarında bir seçim Türkiye’yi çok daha zor duruma sokacak” dedi. 

Cumhuriyet’ten İklim Öngel’in haberine göre, toplantıda, terör, ekonomi ve anayasa değişikliği teklifi gündeme geldi. “600 milletvekili nereden çıktı, biri bunun mantığını açıklamalı” diyen Kılıçdaroğlu, Meclis’in yetkilerinin alınırken, vekil sayısının artırıldığına dikkat çekerek, “Bu Meclis’e verilmiş bir rüşvettir. Meclis bunu reddetmeli” diye konuştu. Toplantıda bir MYK üyesi, artan vekil sayısına ilişkin yaptığı hesaplamaları anlattı ve SGK, danışman ve birçok gider hesaplandığında 50 milletvekilinin devlete 5 yıllık maliyetinin 184 milyon 500 bin olduğunu belirtti.

 
Toplantıda bu parayla Türkiye için birçok yatırım yapılabileceği kaydedildi. AKP’li anayasa komisyonu üyesi Bursa Milletvekili İsmail Aydın’ın ilk dört maddenin değişitirilmesine yönelik sözlerine ilişkin Kılıçdaroğlu, “Burada AKP pot kırmadı. Bu, yazılı bir metinden okundu. Aynı kişi, bunu ikinci kez TBMM kürsüsünden tekrar etti, savundu. Bu AKP’nin açık fikridir” ifadelerini kullandı. İlk dört maddenin neyinden rahatsız olduklarını anlatmaları gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bayrak mı, milli marş mı, başkent mi, hukuk, demokratik laik devlet mi rahatsız ediyor? Türkiye ayağımızın altından kayıyor. Buna izin vermememiz lazım” dedi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol