MHP'Lİ VEKİL 3 GÜN ÖNCE UYARMIŞ

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Reyhanlı’daki patlamadan üç gün önce “Hatay bombanın üstünde oturuyor, yarın öbür gün çok büyük olaylar olabilir” demişti.

13 Mayıs 2013 Pazartesi 14:20
MHP'Lİ VEKİL 3 GÜN ÖNCE UYARMIŞ

 Cumhuriyet tarihinin en ağır terör saldırısıyla karşı karşıya kaldığını savunan Çirkin, Suriye sınırının adeta kevgire döndüğünü söyledi. Çirkin, şöyle konuştu:  “Kimin girip çıktığı belli değil. Bu kadar yabancı servisin, Suriye’den gelip muhalif adı altında ne olduğu belirsiz kişilerin serbestçe cirit attığı kendi ülkesinden daha da rahat dolaştığı bölgede bu olay bir gün patlayacaktı. Hükümet sorumlu davranmalı. Hükümetin açıklamaları olayın failleri adına endişe verici. DHKP-C, Suriyeleşme, Acilciler diyorlar. Suriye’deki Acilcilerin lideri de Antakya Alevisidir. Sanki bu toplumu işaret edercesine, sorumsuz ve seviyesiz açıklamalar yapıyorlar. Sözde uzmanlar tarafından yapılan benzer açıklamalar da çok tehlikeli. Hükümet sorumlu davranmalı, hesap vermekten kaçmak adına toplumu birbirine düşürmemeli. Ortada bir tane bile Suriyeli kalmamış. Nerede olduklarını bilmiyoruz ama önemli bir kısmı şehri terk etmiş.” CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl de, Hatay’da devletin çöktüğünü savunurken, “Bizi ilgilendirmeyen Suriye’nin iç işlerine bu kadar burnumuzu sokmamızın ileride başımıza bu türlü işler açacağını defalarca söyledik. 

 
Bunları ciddiye almadıkları gibi, ‘her şey kontrolümüzde, bir şey olmaz, biz gereken tedbirleri aldık’ gibi komik açıklamalar yapılıyordu. Halbuki sınır kevgire dönmüştü, giren çıkan belli değildi. Sınır güvenliği olmayan bir sınır ilinde ve ilçesinde hiçbir güvenlik tedbirinin alınmasının işe yaramayacağını her türlü provakasyonun mümkün olabileceğini defalarca söyledik. Bugün Hatay’da devlet çökmüştür” dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.05.2013 14:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol