MHP'DE HEDEFTE 3 İSİM VAR...

MHP lideri Devlet Bahçeli, kurultay planları yapan isimleri ihraç için çalışma başlattı.

19 Haziran 2011 Pazar 11:26
MHP'DE HEDEFTE 3 İSİM VAR...

 MHP lideri Devlet Bahçeli, kurultay planları yapan isimleri ihraç için çalışma başlattı. Bahçeli'nin hedefindeki ilk isimler arasında ise Koray Aydın, Mansur Yavaş ve Ümit Özdağ var.

Seçimler öncesinde en büyük şoku MHP yaşadı. Art arda patlayan kaset skandalları MHP'de deprem etkisi yaşattı. "Farklıülkücülük" adlı siteden yayınlanan görüntüler partinin beyin takımını dağıtırken Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye "İstifa et" çağrısı yapıldı. Bu hengamenin arasında seçime giden MHP, sandıktan 3'üncü parti olarak çıktı. Ancak 2007 seçimlerine oranla oylarını ve milletvekili sayısını düşüren MHP'de muhalifler kurultay baskısı yapmaya başladı.

İşte o baskıyı yapanlar Bahçeli engeliyle karşılaştı. MHP lideri ilk olarak da Koray Aydın, Mansur Yavaş ve Ümit Özdağ'ı hedef seçti. Bahçeli'nin çevresine bu 3 ismi ihraç edeceğini söylediği öğrenildi. İşte hedefteki 3 isim:

KORAY AYDIN: Üçlü koalisyon döneminde MHP'nin Bayındırlık Bakanı olan Koray Aydın, Bahçeli'nin yerine genel başkanlığa aday oldu ancak kaybetti. Daha sonra Yüce Divan'da yargılandı. Aydın, Yüce Divan'da aklandıktan sonra Bahçeli'ye yeniden bayrak açtı. Ancak Bahçeli seçimler öncesinde aralarında Aydın'ın da bulunduğu küskünleri partiye çağırdı. Trabzon'dan aday gösterilen Aydın, Meclis'e girdi. Ancak Aydın, 12 Haziran gecesi "Yeniden yapılanalım" deyince MHP liderinin tepkisini çekti.

ÜMİT ÖZDAĞ: Özdağ da tıpkı Koray Aydın gibi Bahçeli'nin yerine aday oldu. Bu süreçte Bahçeli tarafından "ajan" ilan edildi. Ancak Bahçeli seçim öncesinde Koray Aydın'la beraber Ümit Özdağ'ı da partiye davet etti. MHP lideri bununla da kalmadı. Önce kovup sonra ajanlıkla suçladığı Özdağ'ı İstanbul'dan milletvekili adayı yaptı. Ancak Özdağ, 4. sırada olması nedeniyle milletvekili seçilemedi. Seçim sürecinde ekranlardan inmeyen ve sürekli Bahçeli'yi eleştiren Özdağ, bu nedenle ihraç listesinin ilk sırasında yer aldı.

MANSUR YAVAŞ: MHP'nin iki dönem üst üste Beypazarı Belediye Başkanlığı'nı yaptı. Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından 2009'daki yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterildi. Ankara'dan yüzde 27 oy alınca Bahçeli tarafından partinin MYK'sına getirildi. Ancak partinin Başkanlık Divanı üyeleri tarafından dışlanan Mansur Yavaş, duyduğu rahatsızlığı bir mektupla Devlet Bahçeli'ye anlattı. Balyoz sanığı Engin Alan'ın adaylığına tepki gösteren Yavaş, Bahçeli'nin tepkisini çekti. MHP lideri bu nedenle Yavaş'ın ihraç edilmesi için düğmeye bastı. Ancak MHP tüzüğüne göre partide MYK üyeliği yapmış isimleri partiden ihraç edebilmek için MYK'nın karar alması gerekiyor.

VEKİL SEÇTİRDİ AMA...

Koalisyon hükümeti zamanında Bayındırlık Bakanı olan Aydın, yolsuzlukla suçlandı. Hakkında 216 yıl hapis istenen Aydın, Yüce Divan'da 45 ayrı suç dosyasının tümünden aklandı.

YENİ KASET PANİĞİ...

Seçimlerden bir süre önce "farklıülkücülük" adlı internet sitesi tarafından yayınlanan kasetler, MHP'de dengeleri değiştirdi. "Yasak görüntüler" partinin önde gelen isimlerini koltuklarından etti. İşte şimdi o siteyle ilgili yeni bir iddia geldi. MHP tabanına göre "farklıülkücülük" adlı internet sitesi yeniden harekete geçecek ve yeni kasetler yayınlayacak. Sitenin, partinin üst düzey yöneticileri ve hatta Bahçeli hakkında da kasetler ortaya çıkaracağı öne sürüldü.







Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol