MHP'DE ANKARA SANCISI...

Yerel seçimler öncesi MHP'de Ankara sancısı yaşanıyor.

09 Eylül 2013 Pazartesi 13:03
MHP'DE ANKARA SANCISI...

 MHP'de Ankara tartışması sürüyor! Mansur Yavaş'a kapıları sonuna kadar kapatan MHP, yeni isimler üzerinde çalışırken Ankara konusunda ikiye ayrılmış durumda. Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz'ın başını çektiği grup; Mevlüt Karakaya gibi isimler üzerinde dururken Genel Başkan Yardımcısı Şevkat Çetin'in itirazları ise partiyi kitlemiş durumda.

MHP'de kılıçlar Ankara adayı için çekildi! Balgat yönetimi, Mansur Yavaş'ın üzerini çizerken şimdilik iki aday üzerinde duruluyor. Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Mevlüt Karakaya gibi isimleri dillendirirken Şevkat Çetin ise Gazi Üniversitesi eski rektörlerinden Rıza Ayhan'ın ismi üzerinde duruyor.

ANKARA ÜZERİNDEN BİLEK GÜREŞİ

MHP kulislerine göre Ankara adaylığı için Rıza Ayhan şimdilik liste başı; ancak Balgat'ta bu ismin adaylığına karşı çıkanlar var. Bu karşı duruşun temel nedeni ise Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şevkat Çetin... İddialara göre Çetin, son kongrenin ardından güçlenerek partiye geri döndü ve teşkilatlar üzerinde güç tazeledi. Çetin'in Ankara için hazırladığı listede ise Rıza Ayhan'ın dışında Osman Durmuş ve Kemal Çevik gibi isimler yer alıyor.

TURGUT ALTINOK İSMİ GÜNDEMDE

Bu arada AK Parti'den istifa eden Turgut Altınok'un ismi bir kez daha gündemde. Altınok'u büyükşehir için hazırlayan Durmaz ekibi, olası yasal sorunlar için de yedek bir liste hazırladı. Hakkında açılan bir dava nedeniyle mahkeme süreci devam eden Altınok'un adaylığı engellenirse listede yer alan Mevlüt Karakaya ve Mustafa Edrem gibi isimler gündeme getirilecek. Parti içinde Altınok'un adaylığına karşı çıkan Şevkat Çetin'in ekibi ise  seçimlerde kasetlerin bir kez daha gündeme gelebilme ihtimalini öne sürüyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.09.2013 14:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol