MERVE KAVAKÇI'NIN ELTİSİ ÇIKTI!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na getirilen Ayşenur İslam, siyasetçi bir aileden geliyor.

26 Aralık 2013 Perşembe 13:37
MERVE KAVAKÇI'NIN ELTİSİ ÇIKTI!

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na dün, Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam getirildi. İslam, Merve Kavakçı'nın da eltisi. Yeni Bakan İslam, siyasette etkin bir aileden geliyor; Kayınpederi Nadir Latif İslam, Adalet Partisi eski milletvekillerinden. Ancak İslam'ın, siyasette öne çıkmış bir başka akrabası daha var; Fazilet Partisi'nden milletvekili seçildikten sonra, başörtüsü nedeniyle Genel Kurul'da yemin etmesine izin verilmeyen Merve Kavakçı, Ayşenur İslam'ın eltisi. Şöyle ki; Nadir Latif İslam'ın iki oğlundan Bahadır İslam, Ayşenur Külahlıoğlu ile Cihangir İslam ise Merve Kavakçı ile evli.

AYŞENUR İSLAM HEM YENGEM, HEM DE OKUL ARKADAŞIM
Hürriyet.com.tr'nin haberine göre, Merve Kavakçı'nın eşi Cihangir İslam, akrabalık bağını doğrulayarak, bir de ek bilgi verdi; "Ayşenur İslam yengem olur. Dolayısıyla da Merve Hanım'ın da eltisidir. Ancak sadece yengem değil, okul arkadaşımdır da. Kolejde kendisiyle beraber okuduk." Cihangir İslam, babası Nadir Latif'in avukat olduğunu, ancak siyasette de yer aldığını anlatarak, "Yeni Bakan Ayşenur İslam, Nadir Latif İslam'ın gelinidir. Nadir Latif İslam, 73-77 yılları arasında Adalet Partisi'nden milletvekili olmuş, Adalet Komisyonu Başkanlığı yapmıştır" dedi. Cihangir İslam, babasının o dönemde İslami kesimdeki tüm önde gelen kişilerin davalarında da avukatlarını üstlendiğini söyledi.

AKADEMİSYEN BAKAN
Ayşenur İslam, İstanbul doğumlu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitede, doktorasını Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde tamamladı. Ankara, Kırıkkale ve Başkent Üniversitelerinde öğretim üyesi olarak görev yapan  yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. İslam'ın yayınlanmış 10 kitabı  bulunuyor. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.12.2013 13:39
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol