MEĞER CHP İKTİDARMIŞ!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ'daki mitingde partisinin seçmenine seslendi. Genel Başkan yine bir gafa imza attı.

29 Nisan 2011 Cuma 17:07
MEĞER CHP İKTİDARMIŞ!

Miting meydanında önce 'an...' diyerek küfür etmek üzereyken kendini tutan, ardından da AK Partililere 'hergele' ve 'Angus' benzetmesi yapan Kılıçdaroğlu bugün Tekirdağ'da yeni bir gafa imza attı.

Büyük bir kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, miting heyecanıyla AK Parti hükümetinin ekonomi politikalarını eleştirmeye başladı. Söz taşeron işçilere gelince de kendini iktidarda sanıp "Biz alınterine değer veren bir iktidarız" dedi. Ardından yaptığı gafı fark eden Kılıçdaroğlu, cümlesini "Biz alınterine değer ver bir siyasal partiyiz"  diye düzelti.

Bir vatandaşın hatırlatması üzerine Deniz Feneri skandalını da yeniden gündeme getiren Kılıçdaroğlu, "Bunlarda yetim hakkını yemek ayıptır diye birşey yok. Bunların midesi her tür yiyecği kaldırır" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin kalelerinden biri olarak sayılan Tekirdağ'da seçmenlerine seslendi. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında ise çiftçilerin yaşadığı ekonomik sorunlar ve AK Parti hükümetinin ekonomi politikaları vardı.

SEÇMENDEN OY SÖZÜ ALDI

Türkiye'nin imkanlarının tarım ve hayvancılık için uygun olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, dün başlattığı 'Angus' polemiğini de sürdürdü.

"Yurtdışına giden, 10 milyar doları getir bizim çiftçiye ver. Bizim çiftçi dünyayı doyurur. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yurtdışından kurbanlık koyun gelmedi. Şimdi anguslarla tanıştık. 12 Haziran'da sandığa gideceksiniz. Oyu atmadan önce elinizi vicdanınıza götürüp bir düşünün! Yaylamız, insanımız, meramız, hayvanlarımız var. Nasıl oluyor da kendi besiciliğimizi yapamıyoruz da dışarıdaki besicileri besliyoruz."

TAŞERON İŞÇİLİĞE SON!

Miting alanındaki "Taşeron işçiliğe son" yazılı pankartı da gösteren Kılıçdaroğlu, "12 Haziran'da demokrasi sayfası açacağız. Biz alınterine değer veren iktidarız, biz alınterine değer veren bir siyasal partiyiz. Biz isteriz ki, bu ülkede herkes yasalara göre çalışsın, iş güvencesi olsun. Türkiye'yi taşeron işçi ayıbından da kurtaracağız. Sizleri toplu sözleşmeli, sendikalı, grev haklı bir çalışma düzenine davet ediyoruz"  dedi.

Kılıçdaroğlu'nun taşeron işçilerin durumuyla ilgili sözlerinin ardından miting alanından "Vur vur inlesin, Başbakan dinlesin","Tayyip gidecek Kemal gelecek","AKP halka hesap verecek","Halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganları atıldı.

ORMAN KÖYLÜSÜNE 2B SÖZÜ 

Trakya'da yaşayan orman köylülerine de seslenen Kılıçdaroğlu, "2B sorununu çözeceğiz. Biz 2B'leri onların yaptığı gibi rayiç bedel üstünden satmayacağız. Orman köylüsüne hiçbir ücret almadan devredeceğiz. Orman köylüsü yıllardır o araziye sahip çıkmış zaten. Bir de onlardan para mı isteyeceğiz" diye konuştu.

BUNLAR TELEKULAK HÜKÜMET!

Seçmenlerine 'temiz siyaset' sözü de veren Kılıçdaroğlu, bir vatandaşın hatırlatması üzerine ise Deniz Feneri soruşturmasını yürüten savcılara seslendi:

"Bunlar telekulak hükümeti. Bizim gönlümüzde vatandaş var. Size söz veriyorum. İlk dört ay içinde siyaset Ahlak Yasası'nı çıkartacağız ve ahlaksızları siyasetin dışına iteceğiz. Neden? Deniz Feneri davası açılmadı? Çünkü iktidar savcıya baskı kuruyor. Bunlarda yetim hakkını yemek ayıptır diye birşey yok. Bunların midesi her tür yiyecği kaldırır."

ERDOĞAN'IN OĞLUNU HATIRLATTI

CHP'nin seçim beyannamesinde yer alan ve askerliği kademeli olarak 6 aya indiren vaatlerle ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ı oğluyla vurdu.

"Askerliği 15 aydan 9 aya, sonra da 6 aya indirilmesini vaat ettik. Hemen dediler ki 'askerliği indireceksin memleketi kim savunacak?.' Senin çocuğun valinin gözetiminde 21 gün askerlik yaparken, memleketi kim savunacak diye sormak aklına geldi mi?"







Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol