MEĞER BU YÜZDENMİŞ!

'600 yıllık İmparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi" yorumuyla paylaşan AKP'li vekilin Osmanlı aşkının nedeni anlaşıldı.

17 Ocak 2015 Cumartesi 15:37
MEĞER BU YÜZDENMİŞ!
Cumhuriyet'e "reklam arası" diyen AKP'li milletvekili Tülay Babuşcu’nun, Osmanlı lalesi satarak servetine servet kattığı ortaya çıktı. Sözcü'den Bora Erdin'in haberine göre, AK­P’­li ve­kil, 2009 yı­lın­da "La­le­sa­n" fir­ma­sı­nı ku­ra­rak çi­çek üre­ti­mi­ne baş­la­dı. 25 bin TL ser­ma­ye ile ku­ru­lan şir­ket, ser­ma­ye­si­ni bir yıl­da iki­ye kat­la­dı. İha­le ala­bil­mek için de 3 yıl­da 3 kez un­van de­ğiş­tir­di. La­le­sa­n’­ın ser­ma­ye­si 3 yıl için­de 4 kat ar­ta­rak 200 bin li­ra­ya ulaş­tı. Şir­ket hak­kın­da bil­gi ve­ren Lüt­fi Ba­buş­cu, Tür­ki­ye­’de çi­çek so­ğa­nı üre­ti­mi­nin yüz­de 45’i­ni kar­şı­la­dık­la­rı­nı söy­le­di. Babuşcu, en büyük satışı da AKP’li belediyelere yaptı. Sadece İstanbul’a 1 yıl içinde yaklaşık 3 milyon liralık Osmanlı lalesi gönderdi.

İs­tan­bul Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si, 2014 yı­lın­da Si­liv­ri­’den Tuz­la­’ya 5 mil­yon li­ra har­ca­ma yaparak, 211 fark­lı tür­de 20 mil­yon la­le di­kti. Tü­lay ve Lüt­fi Ba­buş­cu Çif­ti­’nin sa­hi­bi ol­du­ğu La­le­sa­n’­ın, İs­tan­bu­l’­a la­le sa­tan iki şir­ket­ten bi­ri ola­rak yak­la­şık 3 mil­yon li­ra­nın üze­rin­de ge­lir el­de et­ti­ği he­sap­lan­dı. An­ka­ra Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si ise 2014 yı­lın­da ken­tin çe­şit­li nok­ta­la­rı­na 28 mil­yon çi­çek ek­ti. Bun­la­rın bir kıs­mı­nı la­le­ler oluş­tur­du.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.01.2015 15:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol