MECLİSTE SARIK VE CÜBBE DÖNEMİ Mİ BAŞLIYOR?

TBMM İç Tüzüğü'nde Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın isteğiyle TBMM Başkanı'nın frank giyme zorunluluğu kaldırılıp "koyu renk elbise giyme" hükmü getirildi.

10 Temmuz 2017 Pazartesi 12:52

AKP ile MHP’nin hazırladığı 18 maddelik TBMM İçtüzüğü teklifinde Genel Kurul’da çalışma süresini artıran ve muhalefetin engelleme taktiği olarak kullandığı söz haklarını sınırlayan hükümlerin yanı sıra, MHP yönetiminin önemli istekleri de karşılandı.

Teklife göre, Meclis’te milletvekillerinin, ‘Türk milletinin tarihi ve ortak geçmişine yönelik hakaret ve ithamları’na geçici çıkarma cezası verilecek ve maaşlarının üçte ikisine (bugünkü miktarla 12 bin lira) el konulacak.


Hürriyet'ten Bülent Sarıoğlu'nun haberine göre bu hüküm, 1915 olaylarına ilişkin "Ermeni soykırımı" gibi iddiaları hedef alıyor. Teklifin gerekçesinde "millet" tanımına da yer verildi ve “Millet, tarihi süreç içinde teşekkül eden ortak değerler, kader ve gelecek duygusu etrafında toplanan, inanç, mezhep ve etnik farklarını aşkın bir topluluktur” denildi.

Teklife göre “Türkiye Cumhuriyeti’nin Anayasa ve kanunlarda düzenlenen idari yapısı ve yerleşim birimlerine ilişkin Anayasa ve kanunlara aykırı isim ve sıfatlar kullanmak” da geçici ihraç cezasının gerekçesi olacak. Bu yasak da HDP sözcülerinin Genel Kurul’da sık sık kullandıkları ‘Kürdistan’, ‘Kürt illeri’ gibi ifadelere karşı MHP’nin talebiyle eklendi. 

FRANKIN SONU
Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın isteğiyle kıyafet maddesi değiştiriliyor. Başkanlık kürsüsünde başkan ve vekillerin ‘koyu renk elbise’ giymesi yeterli olacak

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol