MECLİSTE DEĞİL DİYARBAKIR'DA TOPLANDILAR...

Hatip Dicle'nin ve KCK tutuklusu milletvekillerinin tahliye edilmemesini protesto eden bağımsızlar Meclis yerine Diyarbakır'da toplandı.

28 Haziran 2011 Salı 17:03
MECLİSTE DEĞİL DİYARBAKIR'DA TOPLANDILAR...

 BDP destekli bağımsız milletvekilleri Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesi ve KCK tutuklusu milletvekillerinin tahliye edilmemesi nedeniyle bugünkü Meclis açılışını boykot edecek. 


Bağımsız milletvekilleri boykot kararını değerlendirmek için Diyarbakır'da toplanarak karar verdi. BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekillerinin grup toplantısından boykota devam kararı çıktı.


Bağımsız milletvekillerinin kararını Gültan Kışanak açıkladı. Bir çözüm önerisi ortaya sürülmediği sürece BDP destekli bağımsızların 'boykota devam' diyeceğini belirten Kışanak, grup toplantılarının Diyarbakır'da yapılacağını açıkladı.

İşte Kışanak'ın açıklamasından satırbaşları; 

HATİP DİCLE'NİN MİLLETVEKİLLİĞİNİN DÜŞÜRÜLMESİ

12 Haziran seçimleri Türkiye açısından tarihsel bir dönüm noktasında yapıldı. Basında yer alan haberlerden anlıyoruz ki gerçekten tarihsel bir süreç içerisindeyiz.

Türkiye'nin 85 yıllık tarihine acılarla isyanlarla bastırma hareketleriyle damgasını vuran Kürt sorununun barışçıl demokratik yöntemler ortaya çıktığı bir süreçteyiz. Bu süreçte biz de halkımızdan bu konuda destek bekliyoruz.

Her zaman bu tarihsel süreçte Kürt sorununu demokratik yöntemlerle çözmek, tüm farklı kimlikleri eşit yurttaşlık hukuku içerisinde yapabilme mücadelesini en aktif şekilde yürüteceğiz. Karşı karşıya bulunduğumuz durumu çözüm iradesine bir darbe olarak görüyoruz.

TBMM'YE GİTMEYECEĞİZ

Biz Kürt sorununu barışçıl yöntemler çözmek, demokratik özerkliği oluşturmak için halkımızdan yetki aldık. Grup toplantılarımız bundan sonra her hafta Diyarbakır'da gerçekleştirerek planlı bir mücadeleyi sürdüreceğiz.

Bu müdahaleyi kabul etmediğimizi göstermek için boykot kararımızı devam ettireceğiz. Çözüm getirilinceye kadar kararımızı sürdüreceğiz. Çözüm olanakları ortaya çıkana kadar TBMM'ye gitmeyeceğiz. Tutumumuzun doğru anlaşılmasını, doğru tartışılmasını istiyoruz.

AK PARTİ HESAP VERMEK ZORUNDA KALIR

Biz demokratik bir anayasa süreci sakatlanmasın istiyoruz. Bu hukuksuzluk son bulsun istiyoruz. Çözümün adresi parlamentodur. Sorumluluk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dadır. Bu sorumluluktan kaçmamalılar. Ortaya çıkan barış ihtimalini kaçırmak tarihsel sorumluluktur. Bu sorumluluktan kaçınırsa Ak Parti tüm Türkiye'ye hesap vermek zorunda kalır. Bu ülkede demokratik siyasetin önünde hangi engeller varsa tamamını kaldırmak üzere herkesi sorumluluğa davet ediyorum. Şu an Hatip Dicle'nin vekil olmasını engellediği söylenilen söylediği sözlerin hepsini hepimiz her gün söylüyoruz. Bu süreç siyasal krizlerin çözülmesi için bir fırsattır.

HÜKÜMET ADIM ATMAZSA...

Eski BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sorunun çözümü için hükümetin adım atmaması nedeniyle kararlarında değişiklik olmadığını ve bugün Meclis'te düzenlenecek yemin törenine gitmeyeceklerini belirtti.

Sebahat Tuncel de dün yaptığı açıklamada, "Eğer yarına kadar Hatip Dicle arkadaşımızın milletvekilliğinin geri verilmemesi ya da cezaevinde bulunan tutukluların serbest bırakılmaması durumunda bir yaklaşım olmadığında, bizler parlamentoya gitmeyeceğimizi açıklamıştık. Parlamentoya gitmeyeceğiz ve Türkiye demokrasisi büyük bir yara alarak 24'üncü döneme başlamış olacak" diye konuşmuştu.








Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol