'MECLİSİ TIKAYIN' TALİMATI...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KHK’ların Meclis’te hala görüşülmediğine dikkat çekerek, kurmaylarına “KHK’lar Meclis’e gelmediği sürece başka bir çalışma yapılmasına fırsat vermeyin. KHK’lar Meclis’e gelmezse Meclis’i tıkayın” talimatı verdi.

26 Mayıs 2017 Cuma 11:49
'MECLİSİ TIKAYIN' TALİMATI...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KHK’ların Meclis’te hala görüşülmediğine dikkat çekerek, kurmaylarına “KHK’lar Meclis’e gelmediği sürece başka bir çalışma yapılmasına fırsat vermeyin. KHK’lar Meclis’e gelmezse Meclis’i tıkayın” talimatı verdi. Hükümetin AB’ye sürekli ‘fasıllar açılmıyor’ diye yakındığını belirten Kılıçdaroğlu, “Fasıl için yalvarmayalım. Standartlar belli. O paketleri biz açalım” çağrısı yapacağını söyledi.

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, 5 milyon okumayan ve işsiz genç nüfusun olduğuna dikkat çekti. Bu gençlere yönelinmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu kurmaylarına, “Bu 5 milyon gence ulaşmanın bir yolunu bulun. Bu gençler için özel bir çalışma yürütün” talimatı verdi.

TMSF’deki kuruluşların ihalesiz olarak Turkuaz’a aktarıldığını belirten Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili çalışma yürütülmesini, neden ihalesiz aktarma yapıldığının üzerine gidilmesini istedi.

KHK’ların hâlâ Meclis’te görüşülmediğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, 16 Nisan referandumu öncesinde milletlerarası anlaşmaların hızlıca geçirildiğini ancak sonrasında KHK’ların Meclis’e getirilmediğini kaydetti. “KHK’lar bir an önce Meclis’e gelmeli” diyen Kılıçdaroğlu, kurmaylarına “Meclis’e gelmediği sürece başka bir çalışma yapılmasına fırsat vermeyin. KHK’lar Meclis’e gelmezse Meclis’i tıkayın” dedi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol