MECLİS Mİ YOKSA...

İçgüvenlik paketi nedeniyle kavgasız günü geçmeyen TBMM’de dün de ‘Delikanlı’ kavgası yaşandı.

26 Şubat 2015 Perşembe 11:51
MECLİS Mİ YOKSA...

İçgüvenlik paketi nedeniyle kavgasız günü geçmeyen TBMM’de dün de ‘Delikanlı’ kavgası yaşandı. Meclis Genel Kurulu’nda dün MHP ve AKP arasındaki “delikanlı” atışması tutanaklara şöyle yansıdı:



MHP MİLLETVEKİLİ ERKAN AKÇAY (MANİSA) – Hükûmete buradan soruyorum. Delikanlı gibi cevap vereceksiniz. Cumhurbaşkanı delikanlıysa açıklama yapar.
MUHYETTİN AKSAK (Erzurum) – Ayıptır ya! Sen kimsin ki ya!
ERKAN AKÇAY (Devamla) – Ben Milliyetçi Hareket Partisiyim.
MUHYETTİN AKSAK (Erzurum) – Hadi be oradan! Sayın Cumhurbaşkanı hakkında konuşma.
ÜNAL KACIR (İstanbul) – Ayıp değil mi ya Cumhurbaşkanına böyle laf söylemek.
-“HÜKÛMET OLARAK PKK’YLA ÇÖZÜM TASLAĞINDA MUTABAKATA VARDIĞINIZ SÖYLENİYOR”-
ERKAN AKÇAY (Devamla) – Hükûmet olarak PKK’yla çözüm taslağında mutabakata vardığınız söyleniyor.
ÜNAL KACIR (İstanbul) – Ne kadar ayıp bir şey.
Genel Kurul’da MHP ve HDP arasındaki “çözüm taslağı” atışması da tutanaklara şöyle yansıdı:
-“SİZ PKK’YLA HÜKÛMET OLARAK ANLAŞTINIZ MI?”-
ERKAN AKÇAY (Devamla) – Sayın Bakan bu doğru mudur? Politikacı Hatip Dicle bunu tekraren ifade etti, siz Hükûmet olarak yalanlamadınız. Siz PKK’yla Hükûmet olarak anlaştınız mı? Hangi taslak üzerinde, ne üzerinde anlaştınız? Bunu açıklamak durumundasınız, bir. İkincisi: HDP Genel Başkanı Sayın Demirtaş biraz evvel CNN televizyonunda aynen “PKK silah bırakmayacak. Hükûmetle 11 madde üzerinde anlaşıldı.” dedi. Hükûmet bu anlaşmayı millî iradeden saklayamaz, bunu açıklamak zorundasınız.
-“HDP’Lİ HİÇBİR MİLLETVEKİLİ PKK ADINA KONUŞAMAZ”
HDP GRUP BAŞKANVEKİLİ İDRİS BALUKEN (Bingöl) – Birincisi: Biz AKP’yle 9-10 maddede bir mutabakata varmış olsaydık bugün burada bir güvenlik yasa tasarısını görüşmüyor olacaktık. Eğer o mutabakata varılmış olsaydı bugün burada demokratikleşme paketleriyle ilgili Türkiye’de yeni bir sayfanın kapısını aralayacak yasalar görüşülüyor olacaktı.
İkincisi: Ne Eş Genel Başkanımız ne de partimizden herhangi bir yetkili PKK adına herhangi bir karar veremez, herhangi bir konuşma yapamaz. Tabii ki biz sorumlu siyasetçiler olarak PKK’nin silahsızlanma sürecini başlatmasını isteriz, bundan daha doğal bir şey yok ancak bunun için Kürt meselesinin çözümü ve Türkiye’nin demokratikleşmesiyle ilgili yasal ve anayasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini de biliyoruz.
Çözüm süreciyle ilgili yürütülen bütün çalışmaların özünde de bu var. Yani, Türkiye’de demokratik siyasetin önündeki engellerin kaldırılması ve Kürt meselesinin çözümüyle ilgili gelişmelerin olması hepimizin en büyük arzusudur. Böyle bir durumda PKK’nin Türkiye Cumhuriyetine karşı silahlı mücadeleyle ilgili ciddi kararlar vereceğinin yolunu açacağını bizden çok Hükûmet biliyor ama Hükûmet bu konuda ısrarla adım atmama tutumunu devam ettiriyor.
Tekrar ediyorum, altını çiziyorum, HDP’li hiçbir milletvekili PKK adına ne bir konuşma yapabilir, ne bir karar verebilir.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.02.2015 11:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol