MECLİS KARIŞTI!

CHP 'li Kamer Genç'e, Bakan Fatma Şahin'e yönelik sözleri nedeniyle TBMM Genel Kurulu'nda kınama cezası verildi.

26 Nisan 2013 Cuma 14:37
MECLİS KARIŞTI!

 TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Milletvekili Kamer Genç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in 18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle belge hazırladığını, ön sözünde Çanakkale Zaferi'nin çok kıymetli komutanlar tarafından kazanıldığının yazıldığını belirterek, "Ama Atatürk kelimesini ağzına almıyor. Atatürk kelimesini anmak, sizi çok mu rahatsız ediyor? Acaba bu Cumhuriyet'i kurmasaydı, siz hangi devletin vatandaşıydınız, o makamda oturacak mıydınız? Otursaydınız hangi tarikat mensubu kitlenin, bilmem kaçıncı hanımı durumuna düşerdiniz? Atatürk'ün getirdiği nimetleri inkar etmeyin" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise, "Atatürkçülüğü sözde yapmıyoruz, ülkenin çağdaşlaşmasında, medeniyetleşmesinde gövdemizi koyuyoruz. O yüzden haddinizi bilin, ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan birine kaç eşli olabileceğini soracak kadar hadsiz ve terbiyesizsiniz. Herkes haddini bilecek" diye tepki gösterdi.

Tartışmanın devam etmesi üzerine TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, birleşime ara verdi. AK Parti Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ile CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka tartıştı. Ayşe Nur Bahçekapılı, "Milletvekiliniz kadın bakana hakaret ediyor, susuyorsunuz, yazıklar olsun" dedi. Verilen aranın ardından söz alan Ayşe Nur Bahçekapılı, "Bu salonda adı Kamer Genç olan bir kişi var, bütün işi gücü, gelip burayı karıştırmak ve sonra da kaçmak, biraz önce olduğu gibi. Kendisi bu davranışlarıyla, yok olan itibarını herhalde canlı tutmaya çalıyor. Milletvekilliğini, gürültü etmek, gürültü kirliliği olarak değerlendiriyor herhalde" diye konuştu.

Meclis'te hakaret etmeden konuşmak gerektiğini vurgulayan Güldal Mumcu da Kamer Genç'e İçtüzüğün 163. maddesi uyarınca kınama cezası verilmesini teklif etti. Kamer Genç'in Genel Kurul'da olmaması nedeniyle savunmasını CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu yaptı. Genel Kurul'da yapılan oylama sonucunda, Kamer Genç'e kınama cezası verildi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.04.2013 15:27
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol