'Mariam Kavakçı Hangi Sorunu Çözecek'

Merve Kavakçı’nın kızı Mariam Kavakçı’nın Cumhurbaşkanı Danışmanı olarak atanmasının etkileri sürüyor. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, “Bu genç kadın milletin hangi sorunlarına çözüm üreteceği için danışman yapılmıştır” diye sordu. 

11 Ocak 2019 Cuma 18:54

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayretin Nuhoğlu, son zamanlarda devlet kurumlarına yapılan atamalar hakkında konuştu. Merve Kavakçı’nı kızı Mariam’ın, Cumhurbaşkanı danışmanı olarak atanması hakkında da açıklamalarda bulunan Nuhoğlu şöyle konuştu: “Şimdi sizlere bir paragraf sunacağım. Bunu edebiyat tarihçisi merhum Nihad Sami Banarlı'nın ‘Devlet ve Siyaset’ adlı kitabının 19'uncu sayfasından aldım, o da ünlü Selçuklu Veziri Nizamülmülk'ten aldığını belirtmiş.”

"DALKAVUKLARDAN HOŞLANMAYAN BÜYÜKLER"

Diyor ki: ‘Devlet büyükleri, kendilerine müşavir seçtikleri ilim, fen, sanat ve siyaset adamlarının değeri ve büyüklükleri ölçüsünde büyüktür. Büyükler, çevrelerine memleketlerinin ahlak, fazilet, sanat, kültür ve iman adamlarını toplayıp işlerini onlara danışmazlarsa muvaffak olamazlar. Bu çeşit müşavirlerinse ‘Evet efendim.’ diyenleri değil ‘Yanlış yapıyorsun doğrusu böyledir çünkü...’ diyebilenleri makbuldür. Memleketlerinde dalkavukluğu ve riyakârlığı sanat hâline koyduranlar büyüklerdir. Tarih, dalkavuklardan hoşlanmayan pek nadir büyüklerin devrinde rahat etmiştir."

"HANGİ FİKİRİ VERECEĞİ İÇİN DANIŞMAN OLDU"

“Saray ve külliye, şu anda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının görev yaptığı yerdir. Tanıdıklara veya aile yakınlarına iş bulma kurumu değildir. Şimdi tekrar soruyorum: Bu genç kadın Türk milletinin hangi sorunlarına çözüm üreteceği, fikir vereceği için danışman yapılmıştır?” 
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.01.2019 19:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Vatandaş 2019-01-12 01:04:09

Bu aileye neden bu kadar önem veriliyor????