LEYLA ZANA'NIN BU İDDİASI DOĞRUYSA...

Bağımsız milletvekili adayı Leyla Zana, seçimlerden sonra devletin bakın ne yapacağını öne sürdü?

07 Haziran 2011 Salı 11:55
LEYLA ZANA'NIN BU İDDİASI DOĞRUYSA...

 BDP’nin Diyarbakır’da desteklediği bağımsız milletvekili adayı Leyla Zana, seçimlerden sonra devletin terörist Abdullah Öcalan’ı serbest bırakacağını öne sürdü.

Seçim bölgesi Diyarbakır’da seçim çalışmalarını sürdürden Zana, Bismil ilçesinde Belediye Başkanı BDP’li Cemile Eminoğlu ile birlikte gün boyu 28 köyü ziyaret etti.

Köy ziyaretleri sırasında çocukların yüzlerine sarı, kırmızı, yeşil renklerle, “Apo ve PKK” yazıları yazdıkları görülürken Zana, zafer işaretleri yapan köylü kadın ve erkeklerin sevgi gösterileriyle karşılandı.Köylülere yaptığı konuşmada Öcalan’ın Kürtler örgütleyerek büyük bir aile yarattığını iddia ederek, bu aileye de “Öcalan Ailesi” adını verdi.

ÖCALAN BÜYÜK BİR AİLE YARATTI 

Annelerin acılarını ifade etmek icin cümlelerin anlamını yitirdiğini anlatan Zana, şöyle dedi: "Çok büyük acılar ve sıkıntılar çektik. Bizim çektiğimiz acı ve sıkıntıları çocuklarımız yaşamasın. Bu sistem 86 yıldır bu halkı bir birine kırdırttı. Artık o günler geride kaldı. Özgür kimlik ve düşünce dolu yarınlar gelmesini diliyorum. Sayın Öcalan bu halktan büyük bir aile yarattı. Bu halkın birliği sayın Öcalan'ı aranıza getirecek, siz birliğinizi oluşturdukça o güçlenir. Bu renkli bir seçim. Kürdistan'ı renkli kılan bir seçim." Zana'nın konuşması sık, sık; 'Biji Serok Apo' (Yaşasın başkan Apo) sloganlarıyla kesilmesi üzerine Zana, "Seçimlerden sonra devlet onu da aranıza getirecek" diye karşılık verdi





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol