LAFTA KUDÜS, İCRAATTA İSRAİL!

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Kudüs için olağanüstü toplandığı, Kudüs’e destek mitingi düzenlendiği günün ertesi sabahı, Ceyhan’dan İsrail’e 1 milyon varil petrol sevkiyatının yapıldığı ortaya çıktı.

21 Mayıs 2018 Pazartesi 23:50
LAFTA KUDÜS, İCRAATTA İSRAİL!

Dünyadaki tüm tanker hareketlerini takip eden TankerTrackers.com sitesi, yaptığı paylaşımda, Türkiye’nin İsrail’e petrol sevkiyatı yaptığını duyurdu. Dünyadaki tanker hareketlerini takip eden TankerTrackers.com sitesindeki haritada 19 Mayıs günü Ceyhan’dan İsrail’e 1 milyon varil petrol sevkiyatı yapıldığı görülüyor.

LAFTA KUDÜS, İCRAATTA İSRAİL

İsrail’in Ashkelon bölgesine giden 1 milyon varil petrolün Ceyhan’dan gönderilmesi, iktidarın bütün Kudüs söylemlerini havada bıraktı. TankerTrackers.com sitesinden yapılan açıklamada, “Türkiye’den İsrail’e giden petrol gemisi Ashkelon’a doğru sert bir dönüş yaptı. Bu, ham petrolün (1 milyon varil) bir Türk limanından diplomatik sıranın birkaç gün önce başlamasından bu yana tespit ettiğimiz İsrail’e yapılan ilk aktarımdır” denildi.

YAPTIRIM BEKLERKEN TEŞViK YAPILIYOR

Türkiye’nin dönem başkanlığında 18 Mayıs Cuma günü Kudüs gündemi ile olağanüstü toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın sonuç bildirgesinde, İsrail’e yaptırım ve uluslararası barış gücü teklifleri yapılmıştı.

 İsrail’e yaptırım uygulanmasını bekleyen vatandaş, 1 milyon varillik petrol sevkiyatı ile şok oldu. Türkiye, daha önce de İsrail aleyhinde sert söylemlerde bulunmuş ve ardından İsrail lehine adımlar atmıştı. “One minute” çıkışı ardından İsrail ile Türkiye’nin arasında ekonomi anlaşmaları imzalanmış, Mavi Marmara skandalı sonrasında da şehit yakınlarına el çektirilmişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.05.2021 07:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol