'Kürtleri İşe Alıyorsun, Ayağını Denk Al'

Mersin Şehir Hastanesi'nde Temizlik Proje Müdürü iken işten çıkarılan Serap Kuştimur, " İşe alınacakların listesi AKP teşkilatlarından geliyordu" dedi.

28 Ağustos 2019 Çarşamba 10:36

Mersin Şehir Hastanesi’nde 2016 yılında Temizlik Proje Müdürü olarak işe başlayan Serap Kuştimur, ‘Kürt kökenlileri işe aldığı gerekçesi’ ile işten çıkarıldığını iddia etti.

Kuştimur, “AKP il başkanlığından gelen listedekiler işe alınıyordu. Ancak bu listedeki bazı isimler Kürt diye beni işten çıkardılar” iddiasında bulundu.

BirGün’den Burcu Cansu'nun haberine göre; Mersin İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı tarafından makam odasına çağrıldığını belirten Kuştimur, hakkında CİMER’e yapılmış şikayet olduğu ve “Kürtleri işe alıyormuşsunuz, ayağını denk al” uyarısıyla karşılaştığını ifade etti. Kuştimur, “Bahçacı’ya, AKP’li olduğumu, partinin kadın kolları da dahil birçok kademesinde görev aldığımı anlatmaya çalıştım. İşe alım yapılacak isimlerin AKP İl Başkanlığı tarafından hazırlandığını söyledim. Fakat Kürt kökenli olduğum için terör örgütü propagandası yaptığımı iddia etti” diye konuştu.

SÜRGÜN EDİLDİM

Kuştimur, Mersin İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı ile yaptığı görüşme sonrasında hastane direktörü tarafından aranarak, hastaneye girişinin yasaklandığını öğrendiğini belirtti. Sonrasında sürgün olarak geçici görev adı altında Yozgat’a gönderdirildini söyleyen Kuştimur, “Ya istifa edecektim ya da Yozgat’a gidecektim. Ben de Yozgat Şehir Hastanesi’ne gitmeyi kabul ettim. 8 gün çalıştıktan sonra Ankara’ya çağrıldım. Ankara’da görevlendirilmeyi kabul etmediğimi belirttim. Sonra yeniden Yozgat’ta çalışmam istendi. Kabul etmediğimde de gerekçesiz bir şekilde işten çıkarıldım” dedi.

MECLİS’E TAŞINDI

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Antmen, “Serap Kuştimur’a Kürt vatandaşlarımızı işe aldığı için suçlama yapılmış mıdır? Varsa bu suçlamayı yapan kim ya da kimlerdir? Bu ırkçı ve hukuk dışı suçlamayı yapan kamu görevlileri kimlerdir? Bunlar hakkında idari ve hukuki işlem başlatılmış mıdır?” diye sordu. Antmen, İl Sağlık Müdürü Bahçacı’nın hastane denetimleri esnasında çalışanların namaz kılıp kılmadıklarını, oruç tutup tutmadıklarını sorduğu iddialarının da yanıtlanmasını talep etti.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol