KÜRTLER ÇARESİZ DEĞİLDİR...

DTK’nın Daimi Meclis toplantısı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konukevi'nde yapıldı. Aysel Tuğluk yine tartışma yaratacak sözler sarfetti...

04 Temmuz 2011 Pazartesi 13:35
KÜRTLER ÇARESİZ DEĞİLDİR...

 DEMOKRATİK Toplum Kongresi (DTK) Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, BDP’nin desteklediği blok adaylarının seçim zaferinin 'demokratik özerk Kürdistan'ın inşa çalışmalarına hız katmasına ve demokratik anayasanın oluşumuna vesile olmasını dilediğini söyledi. Tuğluk, "Kürtler çaresiz değildir. Özgürlük, tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar kendi ellerindedir. DTK da bu özgürlük mücadelesinin çatısı olarak kendi üzerine düşen tarihi sorumluluğu üstlenecektir" dedi.

DTK’nın Daimi Meclis toplantısı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konukevi'nde yapıldı. Toplantıya, DTK’nın Başkanı Ahmet Türk, Yardımcısı Aysel Tuğluk, BDP milletvekileri Ayla Akat Ata, Bengi Yıldız, Özdal Üçer, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve daimi meclis üyeleri katıldı.

Toplantıdan sonra sonuç bildirgesini DTK Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk okudu. Tuğluk, Emek- Demokrasi- Özgürlük Bloku’nun seçim zaferini kutladıklarını, alınan tarihi bu sonucun 'demokratik özerk Kürdistan'ın inşa çalışmalarına hız katmasına ve demokratik anayasanın oluşumuna vesile olmasını dilediklerini söyledi. Tuğluk şöyle konuştu:

"DTK’nın blok vekillerinin meclise dahil olmamaları çerçevesinde aldığı tavsiye kararı ve bloğun buna uygun bir karar alması sonucunda DTK’ya, blok bileşenlerine ve bütün kurum ve kuruluşlarımıza yeni bir sürecin inşası için tarihi görev ve sorumluluklar yüklemiştir. İmralı’da sayın Abdullah Öcalan’la yapılan görüşmelerde varılan aşama nedeniyle Kürt sorunu bir yandan çözüm aşamasına gelmiş, ama öte yandan da seçim süreci ve sonrasında yaşanan gelişmelerle askeri ve siyasi operasyonların hız kesmeden devam etmesiyle kritik bir aşamaya evrilmiştir. Artık Kürtlerin beklentisi sözlerin değil, çözüm iradesinin gösterilmesidir. Önümüzdeki günler Hükümetin ve devletin çözüm konusundaki niyetinin test edileceği günlerdir. Somut çözüm adımları atılsa da atılmasa da kongremizi büyük görevler beklemektedir."

"Kürtler çaresiz değildir. Özgürlük tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar kendi ellerindedir. DTK da bu özgürlük mücadelesinin çatısı olarak kendi üzerine düşen tarihi sorumluluğu üstlenecektir"diyen Aysel Tuğluk, DTK’nın genel kurulunu 30-31 Temmuz’da Diyarbakır’da yapacağını söyledi.

Tuğluk, DTK bileşeni olan milletvekillerini Demokratik Kent Meclislerinin çağrıları üzerine DTK Genel Kurulu'nda halkla sözleşmeye davet edeceklerini de belirterek, "Demokratik özerklik statüsünün ana hatlarının oluşturulması, kamuoyuna mal edilmesi ve inşaat edilmesi üzerine düşen rolü oynayacaktır" diye konuştu.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol