KÜRT VATANDAŞLARA ÇAĞRI...

"Bölge insanı terörle, teröristle arasına mesafe koymalı"

20 Haziran 2012 Çarşamba 17:17
KÜRT VATANDAŞLARA ÇAĞRI...

 Dünya Tüketici Ürünleri Forumu'na katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Haliç Kongre Merkezi'ndeki Forumun çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Dağlıca'daki terör saldırısıyla ilgili bir soruya yanıt veren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, " Memlekette konuşulan Kürt meselesiyle; terör meselesi birbirinden çok farklıdır. Teröristler bugün başkasının aleti olur, yarın başkasının aleti olur. Dün de başkalarının aletiydi." şeklinde konuştu. Gül , " Bölgedeki, dünyadaki çeşitli gelişmelerin her zaman bu tip kullanılmaya muhtaç insanları kullanacaklardır. Kullanırken de ortaya dava, ortaya sözüm ola bir ideal konulacaktır. Ama hep sonunda ortaya çıkmıştır ki zaman zaman hep kullanılmışlardır. Bugün de aynı şekildedir" diye konuştu.

GÜL'DEN KÜRT VATANDAŞLARA ÇAĞRI
Bölgedeki vatandaşlara çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Gül, " Bölgedeki bütün vatandaşlarımın, Kürt vatandaşlarımın, hepsi terörle , teröristlerle aralarına çok kesin mesafe koymaları gerekir. Bunlar kendi meselelerimizin hallini zorlaştıran meselelerdir" şeklinde konuştu.
SALDIRI TESADÜFİ DEĞİL
Dünkü terör saldırısının tesadüfi olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, " Bölgedeki bütün gelişmeleri düşündüğümüzde, olup bitenlere baktığımızda bunların bir şekilde tezahürüdür. Ama sonuna kadar teröre taviz verilmeyecektir. Memlekette huzur, güven, istikrar ve devletin hakimiyeti, Türkiye'nin her karış toprağında hakim olacaktır. Bunun bilinmesini isterim" diyerek sözlerini tamamladı. Gül Semra ve Ahmet Özal'ı kabülüyle ilgili sorulara yanıt vermedi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol