KULİSLERDE MÜTHİŞ İDDİA!

2015 genel seçimleri öncesinden yeni parti oluşumları hızlandı. İdris Bal ve İdris Naim Şahin’in yeni partilerinin ardından şimdi siyaset kulislerinde herkes bu isimleri konuşuyor

12 Kasım 2014 Çarşamba 13:53
KULİSLERDE MÜTHİŞ İDDİA!

 AK Parti'ye alternatif olarak sahneye sürülen partilere bir yenisi daha ekleniyor. Gazeteci Ömer Şahin, adı henüz açıklanmayan yeni siyasi oluşumla ilgili ayrıntılar aktardı.

Ankara kulislerini yakından takip eden yazar, 'ankarareview' sitesindeki yazısında İdris Bal ve İdris Naim Şahin'in beklenen ilgiyi görmediğine dikkat çekiyor. "Sağ-sol ayrımı olmaksızın hemen her grup bu isimlerin peşinde" diyen Şahin, o kişileri sıraladı:

HAŞİM KILIÇ: Bundan 7 ay önce; Başkanı olduğu Anayasa Mahkemesinin kuruluş yıldönümünde öyle bir konuşma yaptı ki, o tarihten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bütün köprüler atıldı. Erdoğan’ın liste tanziminde etkisi, partide gölgesi sürdüğü müddetçe Haşim Bey ile Ak Parti’nin birlikte olması zor.

 Kendisi siyasete girmek ister mi, bilemeyiz. Şunu söylersek yanlış olmaz: O konuşma sonrası AK Parti dışındaki çevrelerde yıldızı iyice parlayan Haşim Kılıç, aranan isim oldu. Başkan’ın 11’nci Cumhurbaşkanı Gül ile iyi ilişkileri sır değil. Gül ‘dönüş’ hazırlığı yaparsa yanında Haşim Bey’in olacağı söyleniyor. Görev süresi Mart ayında dolacak olan Kılıç’ın siyasete niyet etmesi halide “erken istifa” edebileceği bile konuşuluyor.

HİLMİ ÖZKÖK: Cumhuriyet tarihinin belki de sivil otoriteye en bağlı, ‘demokrat’ Paşa’larından biri olarak tanındı. Muhafazakar kesimdeki algısı buydu. Balyoz Davası’nda kimileri için ‘hayal kırıklığı’na yol açan ifadeleri olsa da Hilmi Paşa’yı siyasi yoldaş olarak görmek isteyenlerin sayısı az değil. Paşa’nın Doğan Güreş gibi siyasete giriş yapmasına pek ihtimal verilmiyor. Siyaset yerine İzmir’de torun sevmeye devam etme olasılığı daha yüksek.

ALİ BARDAKOĞLU: Mevcut Diyanet yönetimini iktidar ile gereğinden fazla içli-dışlı bulan “arayış”çılar bir önceki Başkan Ali Bardakoğlu’nu yere göğe sığdıramıyor. Sessiz ve mütevazi bir kimliği olan Bardakoğlu’nu siyaset kulvarına çekme çabaları son sürat devam ediyor.

KEMAL DERVİŞ: Rahmetli Ecevit’in ekonomi dümenini teslim ettiği Kemal Derviş,CHP’den milletvekili de oldu ama aktif siyasette başarı sağlayamadı. Uluslararası bilinirliği olan Derviş,siyasi tasarımların popüler ismi olarak kalmayı başardı. Sol ve liberal parti arayışlarının vazgeçilmez ismi olmayı sürdürüyor.

ERSİN ÖZİNCE: Biliyorum, bu isim çok şaşırtıcı gelebilir. Ersin Bey’in de siyasete göz kırpan bir hali yok gibi. Ama son dönemdeki açıklamaları, duruşu onu fena halde politikacıların ilgi alanına sokmuş. Merkez ve sosyal demokrat odaklı arayış içinde olanların listebaşı isimlerinden.

MANSUR YAVAŞ: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olsa da CHP’li olmadı. Seçimi kaybetti ama siyasi popülaritesi zirve yaptı.Ankara’da ilginç bir seçmen sosyolojisinin desteğini almayı başardı. Şu sıralar adı İdris Naim Şahin’le beraber geçse de MHP, merkez sağ orjinli oluşumların düşündüğü ilk siyasilerin başında geliyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.11.2014 14:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol