'KÖTÜLERİ TEMİZLEDİK ARAMIZDAN'

Başbakan Erdoğan: Bırakın onlar manşetleriyle ihanet içinde olsunlar. İğrenç sitelerinde kasetleriyle boğulsunlar.

25 Aralık 2013 Çarşamba 15:19
'KÖTÜLERİ TEMİZLEDİK ARAMIZDAN'

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında adı geçen bakanların istifasının ardından yaptığı açıklamada, "Sicili siyah olanlar bize örnek teşkil etmez. 11 yıl içinde karalamalar, iftiralar oldu. Kötüleri aramızdan ayırdık, hakkında iddia olanların aklanıp gelmesini istedik." dedi. Erdoğan, Gülen cemaatiyle ilgili aralarında süren tartışmalarla ilgili de "bedduaya lanet duaya evet" sözlerini tekrarlayıp, "Bir tarafta kuran hadis diyeceksin ardınan kasetlerle komplolarla anılacak. Hiç kimsenin bu aziz dine haksızlığı yapmaya hakkı yoktur. Dini kisve altında bir takım örgütlerin benim ülkemde operasyon yapmasına kesinlikle müsade etmeyiz." ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Konuşmamın hemen başında, önceki gün İzmir’de meydana gelen elim kazada şehit olan tüm personelimize Allah’tan rahmet diliyorum. Alaybey tershanesinde Değirmendere römorkörünün yan yatması sonucu bir başçavuşumuz, yedi denizci erimiz ve iki sivil personelimiz şehit oldu. Kaza ile ilgili, ilgili birimlerimiz gerekli incelemeleri başlattılar. 10 şehidimize tekrar allah’tan rahmet diliyorum.

22 Aralık tarihi 1914 yılında, Sarıkamış harekâtının başlatılmasının 92'nci yıl dönümüdür. Kars da dahil olmak üzere, Kafkasya’daki işgali sona erdirmek için başlatılan hareket, maalesef arkasında çok hazin bir tablo bırakmıştır. Çok sayıda Mehmetçik cepheye ulaşamadan, şehitlik mertebesine ulaştı. Benim büyük dedem de bu harekâtta şehit oldu. Önümüzdeki yıl inşallah Sarıkamış harekâtını da şehitlerimizin hatıralarına yaraşır şekilde, bir çok etkinlikle yad edeceğiz. Yine bu hafta içinde çok önemli bir ismi, 27 Aralık 1936’da hakka uğurladığımız, Mehmet Akif Ersoy’u da vefatının 77’nci sene-i devriyesinde rahmetle yad ediyoruz. Merhum Akif’e de bize İstiklal Marşı gibi bir manifesto bıraktığı için, safahat gibi muhteşem bir eser bıraktığı için, millet kavramının çerçevesini çizdiği için dualarımızı gönderiyor, kendisinden Allah razı olsun diyoruz.

BAĞIRMALARI ÇAĞIRMALARI OYA YANSIMIYOR
Bütçe kabul edildi. Tabi burası çok manidar. Muhalefetin ne kadar ciddi olduğunu, yaklaşım koyduğunu izleme bakımından, oylamaya ben önem veriyorum. Zira iktidar bütçesine bazı arkadaşlarımızın görevleri sebebiyle katılamamasına rağmen 318 oyla desteğini verirken, muhalefet 220’nin 117’siyle ancak orada bulunabildi. Yani bağırmaları çağırmaları hiçbir şeyleri oradaki oya yansımıyor. Bunların bu ülkede yasama organını ne kadar ciddi tuttuklarını ortaya koyması bakımından büyük önem arz ediyor. Yapılan tüm çirkin girişimlere, sözlü fiili saldırılara rağmen Ak Parti grubu bütçe görüşmelerini sürdürdü ve sonuçlandırdı. Bir kez daha AK Parti grubumuza şükranlarımızı ifade ediyor, 2014 bütçesinin hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. 

YOLSUZLUKLARA GÖZ YUMMAYIZ
Pakistan dönüşünde bizi karşılayan Ankaralı kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Milletimize mahçup olmayacağız, milletimize hayal kırıklığına yaşatmayacağız dedik, 11 yıl bu sözümüzü tuttuk. Milletimiz müsterih olsun, gönlünü ferah tutsun. Doğruya doğru eğriye eğri demeyi biliriz. Bizi 11 yıldır burada tutan en başta dürüstlüğümüzdür. AK Parti yolsuzluklara göz yummaz, müsamaha göstermez.

KÖTÜLERİ ARAMIZDAN AYIRDIK
Başkalarını örnek almamıza gerek yok. Sicili siyah olanlar bize örnek teşkil etmez. 11 yıl içinde karalamalar, iftiralar oldu. Kötüleri aramızdan ayırdık, hakkında iddia olanların aklanıp gelmesini istedik. Söylentilerle aramızda operasyona girmeyiz. Hukuk adaletin tecelli etmesi içindir. Meclis mahkemelerin yerine geçemez. Siyasi parti genel başkanları hakimlerin yerine geçemez.

9 GÜNDÜR OPERASYON YÜRÜTÜLÜYOR

9 gündür operasyon yürütülüyor. Mahkeme aşamaları geçildi, doğrudan infaz yapılmaya başlandı. Güya gizlilk kaydı olan bir süreç. Gizlilik kaydı olmasına rağmen başka şeyler var. Demek ki burada servis yapılıyor. Bize de temizlemek düşer.

EVİNDEN 2.5 MİLYON AVRO ÇIKAN ŞAHSI NEDEN MİLLETVETİL YAPTINIZ?

Fotoğraflar belgeler her gün manşetlerde. Garip garip montajlar. Bu mudur hukuk? Yürütmenin içindekiler de söylüyorum. Bu mudur yürütme. Eğer kararı medya verecekse bütün bu uzun hukuk süreçlerine ne ihtiyaç var. Kutuların ne olduğunu nereden biliyorsunuz? O paraların ne olduğu nereden biliyorsunuz? Evinden 2.5 milyon avro çıkan şahsı neden vekil yaptınız? Bu iş bu kadar basit mi?

POLİMİSİMİZE ANA AVRAT SÖVDÜ
Şimdi yargıyı çok iyi savunuyor. Yargıya hakaretten fezleke hazırlandı. Aynı CHP genel başkanı savunma yapıyor, polise sahip çıkıyor. CHP'li vekil polisimize ana avrat sövdü, elindeki taşı polisimize fırlattı. Ne yaptılar hiç. Hani polise saygınız? Hukuk sisteminde aksayan bir şey varsa biz üzerine gideriz. Devlette paralel bir bapıyanma varsa üzerine gideriz gideceğisz. hukukla hareket edeceğiz. Devlet kurumlarının hiç birini top töhmet altında bırakmaz, çürükleri temizleriz ya da gerekeni yaparız.

Şu olay uluslararası boyutu vardır. Uluslararası boyutta en tepe noktası vardır, çeşitli yerlerde taşeronları vardır. Bu vatana ihanettir, apaçık ekonomik suikaste şahit olduk. Allah'a hamdolsun Gezi'de istediğini elde edemediler. Turizmde rekorlar kırdık, ihracatta rekorlar kırdık. Barzani'nin Perver'in katılımıyla unutulmaz bir Diyarbakır tablosu çıktı. Bismil'de Ergani'de insanlar ağladılar. Çözüm sürecinin nasıl hızlı yol aldığını görenler umutlandılar. 

17 ARALIK ÇÖZÜM SÜRECİNE SUİKASTTIR

Gezi'de mayıs ayının ekonomik başarılarına 17 Aralık'ta Diyarbakır tablosuna suikast düzenlendi. Hedef sadece çözüm süreci değil. Bir paket hazırladılar. Birbirileyle ilgisi olmayan dosyaları koyup yolsuzluk iddiasını manşete sundular. 

Halkbank'ın 9 günlük geğer kaybı 1 milyar 625 milyon dolardır. Buna ne diyeceğiz. Çok güzel bir iş mi yaptınız. Eğer elinizde belgeler varsa gereğini biz yaparız. Borsaya kote olan Halkbank'ı siz çökerttiğiniz zaman ülkeyi çökertiyorsunuz. 9 günlük süre içinde halka açık şirketler 20 milyar dolar değer kaybetti, faizlerder artış var. Birileri de bu işten karlı çıktı. 

BU KADAR AÇIK KONUŞUYORUM
Kendi ülkesini değil başka çevrelerinin çıkarlarını düşünen medya kuruluşları sermaye kuruluşları çeteler var. Bu kadar açık konuşuyorum, devlet içinde malesef böyle taşeronlar var. Hukuk içinde kalarak üzerine gideceğiz. 

BİR TARAFTA KURAN DİYECEKSİN

Çetelerle mücadele yetmemiş, yeni çetelerin oluşuma kesinlikle göz yummayacağız. Bir dua en başka ahlak sahibi olmalıdı. Her yol meşru mubah gören bir hareket asla başarıya ulaşamaz. Bir tarafta kuran hadis diyeceksin ardınan kasetlerle komplolarla anılacak. Hiç kimsenin bu aziz dine haksızlığı yapmaya hakkı yoktur. Dini kisve altında bir takım örgütlerin benim ülkemde operasyon yapmasına kesinlikle müsade etmeyiz. 

BEDDUA SEANSLARI

CHP hep atanarak gelen partidir. Ya darbelerle iş başına getirilmiştir, ya da kirli komplolarla iş başına getirilmiştir. Yolsuzlukta hüküm giymiş vekiller var. Kendi kongrelerinde yolsuzluk gerekçesiyle ihraç ettiği şahsı büyükşehir adayı olarak koydular. Yolsuzluk klasörünü genel müdür bizzat kehdisi teşhir ediyordu. Bunlar birlikte ancak beddua seansları düzenlerler. Bize milletimizini duası yeter. Bundan sonrada böyle devam edeceğiz. 

BU KOMPLOYU BOZACAĞIZ
Allah'ın izniyle bu tezgah 30 Mart'ta bozulacak. Devlete paralel yapılanmalar asla olmayacak. Yeni Türkiye'de kardeşliğin mili iradeye suikastler yapılmayacak. Akşam da söylerim. Ya millet ya zillet. İnanıyorum ki millet kazanacak. Yeni Türkiye 76 milyonun bir ve beraber olduğu güçlü şekilde muhafaza edecek. Her bir kardeşime sesleniyorum. Bu komplo AK Parti'ye değil, siyaset kurumunu hedeflemiştir komplodur. Bu komplonun Türkiye'nin hayrına değil şerrinedir. Bu komplonun benzeri Menderes'e Demirel, Baykal'a dahi yapıldı. Çirkin komploya karşı tavır almaya çağırıyorum. Meselenin yolsuzluk olmadığını faiz olduğunu, dış politika olduğunu görsün. Bu komployu hep birlikte bozacağız. 

BEDDUAYA LANET DUAYA EVET
Yeni süreç yeni Türkiye'nin istiklal mücadelesidir. Bu kadar önemli. Bu süreç faiz lobisinin Türkiye'den son darbesini yiyeceği süreçtir. Millet bizimle milletin hayır duası bizimle. Bırakın onlar manşetleriyle ihanet içinde olsunlar. İğrenç sitelerinde kasetleriyle boğulsunlar. Biz bedduaya lanet duaya evet diyeceğiz. Ama görünüyor ki iş şirazesinden çıkmış. bize milletimisin hayır duası yeter. Filistinli kardeşlerimizin, somalili yoksulların garip gurebanın duası yeter. Oradaki Suriye'deki masum cocukların arşı inleten duası yeter. Allah bize yeter.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.12.2013 15:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol