KÖŞK'TEN MEMNUN AYRILDILAR...

Bağımsız vekilleri temsilen Ahmet Türk ve Şerafettin Elçi, Çankara Köşkü'nde...

01 Temmuz 2011 Cuma 14:27
KÖŞK'TEN MEMNUN AYRILDILAR...

 BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekilleri Ahmet Türk ve Şerafettin Elçi'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le olan görüşmesi sona erdi.

Görüşmenin ardından Çankaya Köşkü'nde gazetecilere açıklama yapan Ahmet Türk, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün krizin aşılması için kendilerine pozitif bir enerji verdiğini söyledi.

Türk, Başbakan Erdoğan'ın dün partisinin grup toplantısında söylediği "Başbakan'dan ne bekliyorlar?" sözlerine de yanıt verdi:

"Hükümetin yasaları değiştirme yetkisi vardır."

KRİZ AŞILMAZSA...

Çözüm yerinin parlemento olduğunu düşündükleri için seçime katıldıklarını kaydeden Türk, "Eğer parlementoda bir işlevimimiz yoksa orada bulunmanın çok anlamlı olmayacağın bir kez daha ifade ediyoruz. Sorunun çözümü için inandırıcı bir çalışma yapılmadan kararımızın değişmeyeceğini de ifade ediyoruzSayın Cumhurbaşkanımız bize pozitif bir enerji verdi. Bu krizin aşılmaması durumunda önümüzdeki sürecin daha da sancılı olacağını ifade ettik" diye konuştu.

TOPLANTIDA NE KONUŞULDU?

Türk, gazetecilerin "Cumhurbaşkanı krizin aşılması konusunda ne söyledi?" sorusuna ise "Ben Sayın Cumhurbaşkanı'nın neler söylediğini açıklayacak yetkide değilim. Sadece bu krizin çözülmesi için çaba harcayacağı izlenimini edindim" yanıtını verdi.

DİCLE HAKSIZLIĞA UĞRADI

AK Parti hükümetine 'çözüm' çağrısında bulunan Türk, şunları söyledi:

"Hatip Dicle'nin uğradığı haksızlığın giderilmesi için formüller vardır. Eğer geleceği birlikte oluşturmayı istiyorsak, hükümetin gerekli değişiklikleri yapması gerektiğini düşünüyoruz. Ancak sayın Başbakan konuyu başka noktalara çekmektedir. Sanki biz yargıyı eleştiriyoruz. Hükümetin sorunların çözümü için bu yasaları değiştirme yetkisi vardır. Bizim için güven verici açıklamalar önemlidir."






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol