KÖŞK'TEKİ KRİTİK GÖRÜŞME SONA ERDİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Boykot ve yemin krizine ilişkin Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmek üzere Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne çıktı.

30 Haziran 2011 Perşembe 11:54
KÖŞK'TEKİ KRİTİK GÖRÜŞME SONA ERDİ

 Boykot ve yemin krizini görüşmek amacıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirdikleri toplantı sona erdi.

Kılıçdaroğlu, kabulün kapsamıyla ilgili olarak, “Sayın Cumhurbaşkanı ile yaptığımız görüşmede, TBMM’de yaşanan krizi değerlendirdik. Sayın Cumhurbaşkanı, krizin çözümü konusunda CHP’nin görüşlerini sordu, kendi görüşlerimizi aktardık kendilerine,” dedi.

CHP lideri, kısa açıklamasında şunları dile getirdi:

“Sayın Cumhurbaşkanı ile yaptığımız görüşmede, TBMM’de yaşanan krizi değerlendirdik. Sayın Cumhurbaşkanı, krizin çözümü konusunda CHP’nin görüşlerini sordu, kendi görüşlerimizi aktardık kendilerine. Sayın Cumhurbaşkanı, uzun tutukluluk süresinin yarattığı rahatsızlığı dile getirdi, bunu daha önce de dile getirdiğini ifade etmiştim. Sorunun çözümü için katkı vereceğini, benim düşüncelerimi değerlendireceklerini ifade ettiler ve görüşmemiz sona erdi. Teşekkür ediyorum.” 

Kılıçdaroğlu, tutuklu vekiller konusunda Başbakan Erdoğan'ın 'Başbakan hakimleri arayıp talimat mı versin?' sözleri üzerine 'Başbakan'ın sözlerini yadırgadım' yanıtını verdi.

"Kimseden yargıyı arayın talimat verin gibi bir talebimiz olmadı. Başbakan'ın sözlerini yadırgadım. Sadece şunu istedik. Anayasa’nın 90. maddesi var. AİHM var. BM var. Hukukun üstünlüğü evrensel hukuktur. Bu yerine getirilsin dedik. Biz de bunu istedik" 

DHA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol