Korona Test Kitinde Vurgun İddiası!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, yerli korona virüs test kitlerinin Sağlık Bakanlığı'na 4 ay arayla 6 kat fiyat farkıyla satıldığını öne sürdü. Emir, "9 TL'lik kitin 9 dolara yani o dönemki kurla yaklaşık 60 TL'den alındığını duyuyoruz. Bu iddia doğruysa devletin 100 milyon TL'ye yakın zararı olabilir' dedi.

19 Ağustos 2020 Çarşamba 12:50
Korona Test Kitinde Vurgun İddiası!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, yerli Kovid-19 test kitlerinin Sağlık Bakanlığı'na 4 ay arayla 6 kat fiyat farkıyla satıldığını öne sürdü.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, Sağlık Bakanı'nın test kitlerinin tanesinin 9.8 TL'den alındığını açıkladığını anımsatan CHP'li Murat Emir, ancak bunun temmuz ayında 2 milyon kit alımı için yapılan Devlet Malzeme Ofisi'nin ihale fiyatı olduğuna dikkat çekti.Emir, "Biz de zaten bunu soruyoruz. Temmuz ayında tanesine 9.8 TL verdiğiniz aynı kiti bundan dört ay önce USHAŞ’tan neden çok daha pahalıya aldınız. 9 TL’lik kitin o dönem yaklaşık 9 dolardan yani o günkü kurla 60 TL’den alındığını duyuyoruz. Bu iddia doğruysa 2 milyonun üzerinde kitin yaklaşık 6-7 katlık bir fiyat farkıyla alınmış olduğu ve devletin burada 100 milyon TL’ye kadar zarara uğramış olabileceği ortaya çıkıyor” değerlendirmesinde bulundu. 

ISRARLA YANIT VERİLMİYOR

CHP'li Emir, test kitinin alım sürecine yönelik iddiaların halen yanıtsız kaldığını ve bu konuda defalarca soru önergesi vermiş olmasına karşın bakanlığın ısrarla bu konuda yanıt vermediğine dikkat çekti. Pandemi sürecinin başında Türkiye’nin Çin’den test kiti ithal ettiğini, daha sonra Bioeksen firmasının ürettiği test kitlerinin kullanılmaya başlandığını anımsatan Emir, şunları dile getirdi:"Bioeksen firmasının üretmiş olduğu Biospeedy Kovid-19 PCR tanı kiti, USHAŞ aracılığıyla Sağlık Bakanlığı’na satılmış ancak o dönem kitin kaç paradan alındığı açıklanmamıştı. Biz de neden tek bir firmada ısrar edildiğini, USHAŞ’ın Bioeksen’den kitin tanesini kaç paraya aldığını ve bakanlığa kaç paraya sattığını sormuştuk.”  

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.08.2020 12:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol