'Korkmayın, Bunlar Bir Avuç'

Uğur Dündar'ın sunduğu ve Sözcü TV'de ilk kez yayınlanan Halk Arenası programının konuğu İstanbul'un seçilmiş Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.

23 Mayıs 2019 Perşembe 22:31

23 Haziran'da kaybedecekleri "bir avuç insan" olarak tarifleyen İmamoğlu, "Sayıları çok küçük ama kafanızda o avucun içine kim sığacaksa onu koyabilirsiniz sorun yok. Kim varsa. Ama inanın bir avuç. Sakın gözünüz korkmasın" diye konuşunca salondan coşkulu alkışlar yükseldi.

İBB ÇALIŞANLARI SÜRÜLMÜŞ
"18 gün görev yaptık. Orada daha önce çalışan aynı insanlar bize hizmet ettiler. Öğrendik ki bize yakın çalışanların büyük bir kısmı Sultabeyli'ye sürülmüş" diyen İmamoğlu, "İBB çalışanları bakacak ki bu adam zorla bizi mitinge götürmüyor. Mitinge götürmek için insanlara hazirun cetveli imzalatmıyor. İnsanlar bakacak ki bize siyasi görev vermiyor. 6 ay sonra zihinlerindeki bütün siyasi önyargıları atacaklar" dedi.

İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

- Gerekçeli karar beklerken gerekçesiz karar geldi. Hiçbir gerekçe yok. Uzun sayfalar dolusu kararın ahtırlattığı şey şu, edebiyat dersine hazırlanmadığım zaman kompozisyondan sınava tabi isek, bir konuyu yazar dururduk 3 sayfa, 4 sayfa. Konuya hazırsanız 1 paragraf yazardık, o eli öpülesi öğretmenlerimiz 10 verirdi. Beklentilerimizi büyütmüş değildik. Toplumun hiçbir kesiminde şaşkınlık yaratmadı.

- 250 sayfalık raporun ilk 12 sayfası AK Parti'nin itiraz dilekçesinin özeti. Bu şekilde sayfa dolduruluyor. 38 sayfa da karşı oy kullananların yazıları var. geriye 12 sayfa kalıyor. 17 günde 12 sayfalık bir rapor düzenlenmiş içerisinde hiçbir şey yok.

- 108 sandıkta tezgah var diyorlar. 754 sandıkta kamu görevlileri yokmuş. Sadece çetelelerde eksik 9 sandık 754'ün içinde. Komedi ayıp yazık günah. Bunların skeçleri yazılacak.

- Gözünüz korkmasın. Konuştukça konuşun. Herkes konuşsun. Bu ülkenin insanları bazen konuşmazsa anlayın ki ağırlığındandır. Mağrurdur. Toplumun her kesiminin konuşmasını istiyorum. O kadar çok konuşun ki o bir avuç insanın sesi hiç duyulmasın.

- Bu bizim için bir sorumluluk anıdır. Ama asla ve asla moralimizi bozmamalıyız.

- Gülümsemekten keyif alıyorum. Bu memleketin morale ihtiyacı olduğunu düşünüyorum, moralle çok daha fazla şeyi başaracağını düşünüyorum.

- İnsanlar uzun yıllar sonra ilk kez, "Bu belediye meclisi bizimmiş" diye hissetti.

- O kürsüde ben oturmasam da gölgemiz yetti, söylediğim her şeyi geçirdiler.

- Şeffaflık adil bir İstanbul. Nimetlerini kent halkına yaygınlaştıran, kimseyi ayırt etmeyen yeşil bir İstanbul. Bunları hepsi İstanbul'da var. Uzun zamandır belediye başkanı yok o da geldi.

- Ubeydullah dedemizin dediği gibi, ziyaretimizde, 'Emanetimizi aldılar, sana teslim ettiğimiz emanetimizi çaldılar' dedi. Türkiye herhangi bir Ortadoğu ülkesi değildir. Bütün dünya bilsin ki biz demokrasi ile buluşacağız.

- Bu herhangi bir seçim değil. Rehavet yok. Sıfır hata ile bu süreci bitireceğiz.

- İnşallah doğru değildir. CNNTÜRK'te katıldığım programı çeken 4 kameramanın işine son verildiğini duydum. Eğer bunu CNNTÜrk birkaç gün içerisinde yalanlamazsa, sukut ikrardandır. Yani kabul etmiş olursunuz. Beni çeken kameramanın ne suçu var?

- Adamlar 18 günde yaptıklarımızı çekemiyor onları kopyalıyorlar.  Bu kardeşinizin 1800 günde ürettiklerini görseler çatlarlar herhalde.

- O kadar tükenmişler ki, 'çaldılar' dediler. Sayın cumhurbaşkanı çaldılar diyor, eski başbakan çaldılar diyor. Kim kardeşim kim çaldı? Siyaseten söylenmiş söz demiş. Hırsızlık dünyanın en kötü işi. Ne olursa ama bu. Bir insanın hakkını, emeğini, geleceğini çalmak. Siz diyorsunuz ki bu lafı siyaseten söyledim. Bu kadar basit değil bu iş. 250 sayfalık bu hikayede çaldılar yok.

- 18 gün görev yaptık. Orada daha önce çalışan aynı insanlar bize hizmet ettiler. Öğrendik ki bize yakın çalışanların büyük bir kısmı Sultabeyli'ye sürülmüş.

- İBB çalışanları bakacak ki bu adam zorla bizi mitinge götürmüyor. Mitinge götürmek için insanlara hazirun cetveli imzalatmıyor. İnsanlar bakacak ki bize siyasi görev vermiyor. 6 ay sonra zihinlerindeki bütün siyasi önyargıları atacaklar.

- Ben hazırım sayın Yıldırım. Eğer konu ikimiz isek ben hazırım. Bir düello için değil, bir medeniyet için bu ülkede 2 insan konuşabiliyormuş'un ispatı için istiyorum. Düello için değil. Keşke kabul etseniz, Türkiye'nin normalleşmesine çok büyük katkı sağlamış olursunuz. Ben bile alkışlarım sizi sayın Yıldırım.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.05.2019 22:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Tayyip 2023 de yaniklari oynayacak!!!! 2019-05-23 23:03:40

tayyip simdiden 2023 secimleri icin gerekcesiz karar cikartmak üzre YSK hakimlerinin 7 üyesinin görev süresini uzatsin!