KIRMIZI HALI RESMEN KALKTI

Yurt içinde düzenlenen temel atma, açılış, uğurlama ve karşılama gibi törenlerde kırmızı halı kullanılmayacağına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

22 Kasım 2013 Cuma 11:26
KIRMIZI HALI RESMEN KALKTI

 Yurt içinde düzenlenen temel atma, açılış, uğurlama ve karşılama gibi törenlerde artık kırmızı halı kullanılamayacak. Protokolün ilk 3 sırası dışındakiler için de polis tören mangası çıkarılmayacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan Başbakanlık Genelgesine göre, yurt içinde düzenlenen karşılama ve uğurlama törenleri ile temel atma, açılış ve benzeri törenlerde; kırmızı halı serilmesi uygulamasına son verildi.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Başbakan'ın karşılama ve uğurlama törenleri dışında polis tören mangası çıkarılmayacak. Geçtiğimiz Bakanlar Kurulu toplantısında Başbakanlık Merkez Bina'nın önündeki kırmızı halının yerine turkuaz rengi halı serilmişti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da bu durumla ilgili olarak, "Bu şekilcilikten ibaret bir konudur. Farklı yerleri belki ayrı tutmak amacıyla kararnamenin bunları da dikkate alınarak hazırlanması kabul edildi. Bu kırmızı halı meselesi yerli yersiz de kullanılıyor. Artık buna gerek olmadığı düşüncesindeyiz" demişti. (ANKA)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.11.2013 11:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol