'KİMYASAL HADIM'I BİLE DÜŞÜNÜYORUZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuklara cinsel istismar vakalarına ilişkin "Bu meseleyi ilk Bakanlar Kurulu'nda tekrar görüşüp yasal düzenlemeleri tekrar hayata geçireceğiz" dedi.

20 Şubat 2018 Salı 13:30

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu.
Konuşmasında çocuk istismarına da değindi.

" Ardı ardına karşımıza çıkan çocuklara yönelik alçakça saldırılarla ilgili haberler bizi bu sorumluluklarımız konusunda düşünmeye, kendimizi sigaya çekmeye yöneltmelidir. Genellikle istismar sözüyle ifade ediliyorsa, çocuklara yönelik bu alçaklıklar, istismar değil izmihlaldir, toplumumu çöküşe götürecek bir dinamittir. Böyle bir duruma kayıtsız kalamayız, Bakanlar Kurulu'nda bu konuyu etraflıca ele aldık. Konuyla ilgili 6 bakan arkadaşımız çalışmaya başladı. Bu meseleyi ilk Bakanlar Kurulu'nda tekrar görüşüp yasal düzenlemeleri tekrar hayata geçireceğiz. Caydırıcı olması bakımından en ağır cezai müeyyide ne ise bu cezai müeyyideler de kesinlikle alınacaktır. Bunun adımlarını da atacağız. Bu tür konuların uzatmaya tahammülü yoktur. Bu tür suçlara verilen cezaların ve infazının da hissiyatımıza uygun olması gerekir. İnşallah en kısa sürece inancımız gerekleriyle, milletimizin beklentileriyle çözüme kavuşturacağız.

Öte yandan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de, çocuklara yönelik cinsel istismar vakalarında kimyasal hadımın gündeme gelebileceğini söyledi. Gül, "Mahkeme kararıyla, infaz süresince, kimyasallarla cinsel isteği azaltma ve ortadan kaldırma konusunu birkaç gün içinde yürürlüğe koyma hususunda irademiz var" diye konuştu.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da "Hadım da dahil konu görüşülecek" dedi.
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.02.2018 19:36
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol