KILIF 'TEŞEKKÜR'.. HEDEF: AKP'YE OY..

Köşk seçimlerinin ardından, Kenan Evren gibi 81 ilde miting yapmaya hazırlanan Erdoğan, “teşekkür” bahanesiyle 2015 genel seçimlerinde AKP’ye oy isteyecek.

18 Ağustos 2014 Pazartesi 18:19
KILIF 'TEŞEKKÜR'.. HEDEF: AKP'YE OY..

 Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından yaptığı balkon konuşmasında, 76 milyonun Cumhurbaşkanı olacağını söyleyerek, “tarafsızlık” mesajı veren Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki yıl yapılacak milletvekili seçimlerinde AK Parti için oy istemeye hazırlanıyor.

 
Erdoğan’ın, kabine ve parti yönetimi ilgili çalışmaların tamamlanmasının ardından Türkiye genelinde teşekkür turuna çıkacağı ve bu turlar kapsamında yapacağı mitinglerde AK Parti’ye destek isteyeceği belirtildi. Bu durum, Erdoğan hakkındaki “tarafsızlık” tartışmasının şimdiden başlamasına yol açtı. 10 Ağustos’ta yapılan seçimlerde 12. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, yeni yol haritasını belirledi. Kendisinden sonra düşük profilli bir Genel Başkan ve Başbakan belirleme kararı alan Erdoğan, yeni dönemde de partili Cumhurbaşkanı olarak hareket etmeye başlayacak.
 
HEDEF EN AZ 330 MİLLETVEKİLİ
 
Cumhurbaşkanı olarak il il dolaşmayı planlayan Erdoğan, teşekkür turuna çıkacak. Turlarda bazı açılışlara da katılacak olan Erdoğan, bazı illerde ise büyük mitingler yapacak. Mitinglerin ana teması ise Anayasa değişikliği olacak. Erdoğan, vatandaşlardan Anayasa’yı değiştirebilmek için gerekli 330 milletvekilini çıkarabilmeleri için destek isteyecek. 330 milletvekiline ulaşılması ile birlikte Anayasa değişikliği paketinin referanduma götürülmesine imkân sağlanacak. Erdoğan, böylece, Anayasa’yı değiştirip Başkanlık Sistemi’ni getirebilecek.
 
AÇILIŞ DA YAPACAK
 
Bu arada, 2015 yılının ilk yarısında birçok projenin temelinin atılması veya açılışının yapılması öngörülüyor. Söz konusu projelerin startını da Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek. Bu çerçevede, tamamlanan veya tamamlanması planlanan projelerle ilgili bir ön çalışma yürütülüyor. Özellikle 2015 yılı bütçe hazırlıkları sırasında bazı projelere büyük oranda kaynak aktarımı yapılarak, tamamlanması sağlanacak.
 
Bir Evren, bir de Erdoğan
 
Cumhurbaşkanlığı süresince de AK Parti için miting yapacak olan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Eylül 1980 askerî darbesinin mimarı Kenan Evren’den sonra miting alanında konuşacak ikinci cumhurbaşkanı olacak. Türkiye’nin 7. Cumhurbaşkanı olan, Kenan Evren, iktidar yılları boyunca çeşitli illerde mitingler yaparak halka seslenmişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 18.08.2014 18:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol