KILIÇDAROĞLU'NU Tİ'YE ALDILAR...

AK Partili Cemil Çiçek ve Egemen Bağış, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu bakın hangi sözleri ile vurdular!

02 Haziran 2011 Perşembe 13:55
KILIÇDAROĞLU'NU Tİ'YE ALDILAR...

 CHP'nin parti içi iktidara oynadığını belirten Çiçek, partinin akla hayale gelmedik, Türkiye'nin gerçekleriyle bağdaşmayacak vaatlerde bulunmasını eleştirdi. Egemen Bağış ise Facebook hesabı üzerinden Kılıçdaroğlu'nu alay konusu yaptı.

Tv8'de Ankara Temsilcisi Erkan Tan'ın hazırlayıp sunduğu Erkan Tan ile Başkent'ten programına bugün Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek konuk oldu. Çiçek gündemi değerlendirirken, muhalefeti de eleştirdi:

"CHP ve diğer partiler, parti içi iktidara oynuyor!"

"Türkiye'yi yönetmeye talip bir parti var. Diğerleri parti içi iktidara oynuyor. Biz Türkiye'nin partisiyiz. Ne CHP ne de diğerleri Türkiye'yi yönetmek üzere kampanya yürütmüyorlar. Kılıçdaroğlu'nun bir takım projeleri var. Geleceğim şunu yapacağım değil; bu fikri ortaya attım belediyelerim de bunu uygulamaya başladı desin. Belediyecilikle ilgili olanları yapsın o zaman. Asgarisini yapamayan azamisini nasıl yapsın?"

"Ya kaset tezgahı partinin kendi içinden kurulduysa?"

MHP'deki kaset skandallarında AK Parti'nin sorumlu olduğuna ilişkin haberlere çok üzüldüğünü belirten Çiçek, oy almak için kasetlere ihtiyaçları olmadığını, kasetler olmadan da en yüksek oyu almış bir parti olduklarını kaydetti.

Çiçek, "Toplumun seçime giderken proje konuşmak yerine bunları konuşmasından rahatsız oluyorum. Savcılık soruşturma başlattı. Talimat kanunda var. Üstelik partiye de yazı yazdı elinizde ne belge varsa verin diye. Savcılık soruşturma yaparken mağdur olanlar gidip ifade verir ki gerçekler ortaya çıksın. Şu ana kadar benim bildiğim, kimse savcıya olayla ilgili bilgi vermeye gitmedi. Ya partinin kendi içinden tezgah kurulduysa? Bu da bir senaryo. Bunu gerçeğe dönüştürmenin yolu bilgi vermektir. Suç işlendiği andan itibaren devletin organları savcının emrine girer. Ortada kanunsuz bir takım gözleme, izleme olduğu ortada. Devletin birimleri de savcının emrindedir" dedi.

"Yargısal işlemler siyasetçiye sorulmaz!"

Çiçek, tutuklanan generallerle ilgili, "Olup bitenle hükümet arasında ilişki kurmayı Silahlı Kuvvetler adına saygısızlık bize de iftira olarak anlıyorum. Bizi bu işin içine çekmeye çalışıyorlar. Ben hukuka ve yasaya saygım gereği açıklama yapmadım. Tutuklama ve gözaltına alma işlemi yargısal bir işlemdir. Yargısal işlemlerin siyasetçilere sorulması kadar yanlış bir şey yok. Türkiye'deki gerilimlerin temel nedeni de kimi kimle konuşacağımızın yeterince bilinmemesi. Biz her konuyu siyasetçiye soruyoruz. Bu da konunun anlaşılmasını zorlaştırıyor" açıklamalarında bulundu.

"Yanlışsa İş Bankası neden İstanbul'a gitti?"

Çiçek, CHP'nin bazı yerlerde Ankara'nın boş kente dönüştüğünü söylemesini de ayrı bir demagoji olarak adlandırdı. İstanbul'a ilk giden bankalardan birinin İş Bankası olduğunu belirten Çiçek, "su nereden akıyorsa baraj oraya yapılır" dedi.

Çiçek, "İstanbul bir dünya şehridir. Oraya giden personel sayısı da 1325'tir. Bu kadar kişiyle 4 buçuk milyonluk Ankara boşalıyorsa zaten Ankara'da bir şey yok demektir. Biz Ankara'yı savunma sanayinin merkezi haline getirdik. Önümüzdeki sene uzaya fırlatacağımız Göktürk uydusu Ankara'da inşa ediliyor. Sorunları teker teker çözmeye çalışıyoruz. Bunu diyenlerin döneminde bir ayda Ankara'ya gelenler 40-50 bini geçmiyordu. Şimdi 350 bin kişi geliyor. Ankara boşalıyorsa bu insanlar neden geliyor? Seçim zamanı biraz karalama zamanı olduğu için bu tarz konular konuşuluyor." diye konuştu.

"Şimdi İstanbul hakikaten dünya finans merkezi. Olmasın mı? Bundan kazanacak olan Türkiye'dir. İstanbul'un elde ettiği gelirle Türkiye'deki bir çok hizmeti yapıyoruz. Bunlar polemik konuları. Tabii, can çıkmayınca huy çıkmıyor. Bir ülkede siyaseti adam gibi yapmak lazım. Politik kararlarla iş yapmaya kalkarsanız devleti ekonomiyi sıkıntıya sokarsınız."

"Fenerbahçeliyim fakat Trabzonspor'un şampiyon olmasını isterdim!"

Cemil Çiçek, Başbakan'ın Fenerbahçe'yi şampiyon yaptığı yönündeki iddiaları eleştirdi. Türkiye'de her konunun siyasete malzeme yapılması sonucunda gerçeklerin göz ardı edildiğini söyledi ve ekledi:

"Ben Fenerbahçeliyim. Fakat Trabzonspor'un şampiyon olmasını isterdim. Herkes tuttuğu takımı şampiyon yapsa Kasımpaşa küme düşmezdi. Biz hem spora siyaseti sokmayalım diyoruz, diğer taraftan da şampiyonluk meselesine takılıyoruz. Anadolu takımlarının şampiyon olmasını temenni etmek ayrıdır, temin etmek ayrıdır. Biz temenni ederiz. Fenerbahçe'yi hükümet şampiyon yaptı demek çok fanatik bir tavırdır."

EGEMEN BAĞIŞ FACEBOOK'DA DALGA GEÇTİ

AK Parti'nin bir başka adayı Egemen bağış ise Kemal Kılıçdaroğlu'nu Facebook'tan tiye almayı tercih etti. Dün Facebook'taki duvarına bir mesaj iliştiren Egemen Bağış, "TURSAB yetkilileri ile beraberdim.. Seçim sonrası Kemal Kılıçdaroğlu'na güzel bir iki tatil yeri ayarlamaları için ricada bulundum" diyerek, CHP liderinin seçimlerde hüsran yaşayacağını iddia etti.

Bağış önceki gün Erkan Tan'ın programında da Kılıçdaroğlu'nu dalgaya almış ve "CHP lideri yakında hamileliği 3 aya indirdim derse kimse şaşırmasın" demişti..


İnternethaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol