KILIÇDAROĞLU'NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

"Milletvekillerimizi seçtik. Şimdi bir sorunumuz var..."

10 Temmuz 2011 Pazar 20:22
KILIÇDAROĞLU'NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediyesi tarafından Nazım Hikmet'in anısına yaptırılan parkın ve park içindeki heykelin ve açılışını gerçekleştirdi. Moğollar'ın konseriyle başlayan açılış töreninde vatandaşlar ile güvenlik görevlileri arasında ufak gerginlikler de yaşandı. Kılıçdaroğlu'na törende CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu ile Erdoğan Toprak'ın da eşlik etti. Törende konuşan Kılıçdaroğlu, özgürlükleri sonuna kadar savunan bir parti olduklarını belirterek, "Çünkü biz hukukun üstünlüğüne inanan bir partiyiz. Nazım Hikmet Parkı isim olarak da çok güzel, gündemimizle de çok yakın. Çünkü Nazım Hükmet yıllar yılı özgürlük mücadelesi verdi. Hiç birşey yapmadı sadece insanları için şiir yazdı. Şiirleri kitaplaştırıldı ama kitapları yasaklandı. Hapishanelerde süründü ve ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Onun mezarı Moskova'da. Onun bütün özlemi anadolu'da bir çınarın altında yatmak. O özlemini dile getiremedik. Onu Anadolu'da bir çınarla buluşturmak hepimizin yurtseverlik görevi olacaktır. Bir gün Nazım Anadolu'da onun arzuladığı bir çınarın altında huzur içinde yatacak" diye konuştu.

ÖZGÜRLÜK SADECE 2 TUTUKLU İÇİN DEĞİL
Nazım Hikmet'in bir özgürlük tutkunu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Günümüzde seçimlerimizi yaptık. Milletvekillerimizi seçtik. Şimdi bir sorunumuz var, halkın iradesi ile seçilen milletvekilleri tutuklu. Demokrasi mi istiyoruz? Evet. Özgürlük mü istiyoruz? Evet. Halkın iradesi özgür kalsın mı diyoruz? Evet. O zaman yapacağımız bir şey var, hukukun üstünlüğünü bu toplumda üstün kılmak. Demokrasi sadece 2 tutuklu için değil, özgürlük sadece 2 tutuklu için değil. Demokrasiyi ve özgürlüğü herkes için istiyoruz. Herkes için demokrasi, herkes için özgürlük diyoruz" dedi.

BOYKOT YAPMIYORUZ
Ezan okunmasından dolayı konuşmasına ara veren Kılıçdaroğlu, daha sonra "yemin krizi"ne değindi. Kılıçdaroğlu şunları kaydetti: "Diyorlar ki, 'bir yemin krizi var'. Aslında ortada bir yemin krizi yok. Bizim yeminle bir sorunumuz yok. Ortada bir demokrasi krizi var. Bir özgürlük sorunu var ortada. Vatandaş gelmiş, oyunu vermiş, milletvekili seçmiş, mazbataları onaylanmış, mazbatasını vermiş, mahkum mu? Mahkum değil. Peki Allah aşkına mahkum olmamış birisi, ceza almamış birisi hangi gerekçeyle, halkın iradesine rağmen hapiste tutulur. Eğer halkın iradesi vesayet altındaysa eyvallah. Ama halkın iradesi vesayet altındaysa, o mücadeleyi önce demokrasi mücadelesi veren CHP yapacaktır. Bazı medya organları da 'CHP boykotu' diyorlar. Ne boykotu Allah aşkına? Parlamentoya giriyoruz, oturuyoruz. Boykot yapmıyoruz. TBMM'yi yüceltmek istiyoruz. Halkın iradesine vurulan prangayı söküp atmak istiyoruz, amacımız bu. Ayıplı demokrasi, ayıplı özgürlük olmaz. Özgürlük ve demokrasinin at başı gitmesi lazım."

MÜCADELEMİZİ YAPACAĞIZ
Kılıçdaroğlu, imzalanan uluslararası anlaşmaları hatırlatarak, "Anayasamızı onun için değiştirdik. 90'ıncı maddede dedik ki, 'Uluslararası anlaşmalar iç hukukun üstündedir' dedik. Peki gereğini yaptık mı? Niye gereğini yapmıyoruz? Eşkiya dünyaya hükümdar olmayacak. Halkın iradesinin üzerine kurulan vesayeti kabul etmiyoruz. Mücadelemizi yapacağız, kararlılıkla yapacağız. Kırmadan dökmeden yapacağız. Halkın iradesine saygı duyarak yapacağız. Halk için mücadele ediyorsak, halkın oylarına da saygı duyacağız" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından önce Nazım Hikmet Parkı'nın, ardından da heykeltıraş Hüseyin Yüce tarafından yapılan parkın içindeki Nazım Hikmet heykelinin açılışını yaptı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol