KILIÇDAROĞLU'NDAN BAŞBAKAN'A...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sen çocuğunu 21 gün askere gönderirken, 'Vatanı kim savunacak' diye düşünüyor musun. Vatandaşın oğlu askere gittiği zaman mı aklın başına geliyor" dedi.

20 Mart 2011 Pazar 16:47
KILIÇDAROĞLU'NDAN BAŞBAKAN'A...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kdz. Ereğli ilçesinde Cumhuriyet Halkevleri Tesisi'nin açılış törenine katıldı. Alanda bulunan binaları gezip incelemelerde bulunan Kılıçdaroğlu, ardından partinin otobüsünün üzerine çıkarak kalabalığa hitap etti.

Kılıçdaroğlu'ndan önce otobüsün üzerinden halka seslenen CHP'li Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, "Hangi partiden olursanız olun herhangi bir nedenle bir yanlış yaparsanız. Vallahi billahi de size acımayacağım CHP'yi iktidara getiriyor musunuz söz verin bana. İşte Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı işte Kemal Kılıçdaroğlu" diye konuştu.

 Halka, vaat ettiği sözleri sıralayan Kılıçdaroğlu da "Size sözümüz var. Bu ülkede bir çocuk bile yatağa aç girmeyecek. Size söz verdik, her ev hanımının penceresi mutfağı dolu olacak, çocuğuna huzur içinde bakacak. Size sözümüz var" dedi. Aile sigortasını getireceklerini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Her yoksul kadının hesabına her ay en az 600 TL para yatıracağız. Gençlere sözümüz var, önce 15 ay olan askerliği önce 9 aya sonra da 6 aya indireceğiz. Üniversite öğrencilerine sözümüz var, okurken yaz tatillerinde askerlik yapacaklar. Biz bunları söylediğimizde diyorlar ki 'Efendim askerliği indireceksin 9 aya memleketi kim savunacak.' Ya orduyu kapatmıyoruz ki ordu yerinde duruyor orada devam ediyor. Sen çocuğunu 21 gün askere gönderirken, 'Vatanı kim savunacak' diye düşünüyor musun? Vatandaşın oğlu askere gittiği zaman mı aklın başına geliyor?"

Ne söz veriyorsa hesabını kitabını yaparak verdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Ne düşünüyorsa hesabını kitabını yaparak düşünüyor. Sadece benim düşüncem olarak kalmıyor en az 40-50 akademisyen benim düşüncelerimi test ediyor.

Emekli aylıklarından kesinti yapıyorlar ne için cezalandırmak için, Allah aşkına çalışmayı cezalandıran başka bir ülke var mı? Biz de var ama yapan kişi belli iktidarda oturuyor. Partisi de belli. AK Parti'ye sırtınızı dönün ve yüzünüzü bize doğru çevirdiğinizde Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve onun altı okunu göreceksiniz."





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol