KILIÇDAROĞLU'NA ŞARAPNEL PARÇASI...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bombalı saldırının yapıldığı Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde incelemeler yaptı.

13 Mayıs 2013 Pazartesi 16:41
KILIÇDAROĞLU'NA ŞARAPNEL PARÇASI...
 Çok sayıda işyeri ve konutun hasar gördüğü caddede yürüyen Kılıçdaroğlu'na bir esnaf elindeki birkaç metal parçasını "Bunlar şarapnel parçaları, bizim üzerimizde patladı" diyerek verdi. Kılıçdaroğlu, avucundaki metallere bakarken, bir başka esnaf araya girip, parçaları elinden aldı. Kılıçdaroğlu, bunları istemesine rağmen, esnaf, kalabalık arasına karışarak uzaklaştı. 
"BEN BURAYA SİYASET YAPMAYA GELMEDİM"

Özel uçakla Hatay'a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile beraberindeki Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran, Faruk Loğoğlu ve CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan'ı, havaalanında CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, milletvekilleri ve partililer karşıladı. Kılıçdaroğlu, burada parti logosu ve bayrağı olmayan bir minibüsle bombalı saldırıların meydana geldiği Reyhanlı İlçesi'ne gitti. Kılıçdaroğlu, patlamaların olduğu Atatürk Caddesi'nde incelemeler yaptı, Reyhanlı Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Şanverdi'den olaya ilişkin bilgiler aldı. Şanverdi, halka birlik beraberlik mesajı verilmesini isteyince, Kılıçdaroğlu da, özellikle parti aracı ile kente gelmek istemediğine dikkat çekti. Patlamalarda işyerleri zarar gören esnafa 'geçmiş olsun' dileğinde bulunan Kılıçdaroğlu, yürürken çevreye bakıp, "Ne kadar etkili olduğunun tanığıyız. Vatandaş tepkili, yaralar sıcak hala" dedi. Kılıçdaroğlu, zarar gören işyerlerinin önünden geçerken, yaklaşık 1000 kişilik grup, hükümet aleyhine sloganlar attı. Kılıçdaroğlu, bu sırada, "Buraya siyaset yapmaya gelmedim. Reyhanlı halkına başsağlığı dilemeye geldim. Onlara 'Geçmiş olsun' dileklerimi iletmeye geldim. Bugün siyaset günü değildir. Reyhanlı haklının acıları var. Acıları çok taze. Gazeteci arkadaşlar, sizden özellikle istirham ediyorum; bugün siyaset yapmak için değil, halkla buluşmak, onlara dinlemek için geldim" diye konuştu. 

BİR ESNAF 'ŞARAPNEL' PARÇALARI VERDİ, DİĞERİ ALDI

Yürüyüşüne ilk bombanın patladığı belediye binası önünden başlayan Kılıçdaroğlu, kalabalık grupla yürürken, işyerleri hasar gören bazı esnafla da konuştu. Hasarlı bir işyerine giren Kılıçdaroğlu'na buradaki esnaf avucundaki metal parçalarını verdi. Kılıçdaroğlu kendisine verilenin ne olduğunu sordu. Esnaf, "Bunlar şarapnel parçaları. Bunlar bizim üzerimizde patladı" dedi. Bir başka esnaf ani bir hamleyle Kılıçdaroğlu'nun elindeki metal parçalarını alıp, "Bunun yeri burası değil" diye söylendi. Kılıçdaroğlu, elinden alınanları istedi. Bunun üzerine esnaf "Yok efendim, yok" diyerek kalabalığın içine karışarak, uzaklaştı. 

Yürüyüşünü sürdüren Kılıçdaroğlu, sık sık yakınmalara kulak verip, yaraların sarılması konusunda kendilerinin de hassasiyet göstereceğini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun incelemesi devam ederken ikinci patlamanın olduğu PTT binası yakınlarındaki çukurda bir ceset daha bulunduğu bilgisi verildi. Kılıçdaroğlu, cesedin konulduğu ambulansın yanında da vatandaşlardan olayla ilgili bilgiler aldı. 

Vatandaşlar teröre tepkilerini sürdürürken, Kılıçdaroğlu, geldiği minibüsle patlamaların yaşandığı bölgeden ayrıldı. Daha sonra olayla hayatını kaybeden iki kişinin ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ardından Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde tedavi gören yaralıları ziyaret edip, Antakya'ya gitti.

Öte yandan BDP Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ve Levent Tüzel de patlamaların olduğu bölgede incelemeler yapıp, vatandaşlardan bilgi aldı.








yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.05.2013 16:44
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol