KILIÇDAROĞLU'NA İSTİFA ÇAĞRILARI BAŞLADI

CHP'de 13 Hazirancılar harekete geçti. Muhalif isimlerden istifaya varan çağrılar var. Bakın o isimler kimler?

13 Haziran 2011 Pazartesi 11:51
KILIÇDAROĞLU'NA İSTİFA ÇAĞRILARI BAŞLADI

 CHP lideri Kılıçdaroğlu oylarındaki 3.5 milyon artışı "Anlamlı bir artış" olarak yorumladı, ancak parti içi muhalefetten kurultay sesleri yükselmeye başladı.

Sonuçları "Tam bir hayal kırıklığı", "hezimet" olarak yorumlayan muhaliflerden Canan Arıtman istifa çağrısında bulundu.

Arıtman, "Kılıçdaroğlu yüzde 30'u geçemezsem bırakırım demişti. CHP tarihinde hiçbir başkanın sahip olmadığı bir destekle seçime giren Kılıçdaroğlu sözünde durup gereğini yapmalı" dedi.

İşte CHP'den gelen ilk yorumlar:

YENİ CHP KARŞILIK BULMADI


Mustafa Özyürek
AKP'nin net ezici bir başarısı var. CHP'de ise herhangi bir başarı söz konusu değil. Önemli olan aradaki fark. AKP yüzde 50 siz 26 alıyorsunuz. Sonuçlar yeni söylemi CHP seçmeninin sahiplenmediğini göstermiştir. Son derece üzgünüm. Bu başarıdır diye bakılırsa yanılgı olur. Ortada başarısızlık var. Nedenleri belirleyip önlemlerle ilgili ciddi değerlendirme gerek. Partilerin dışlandığı tasfiye edildiği dışarıdan gelen unsurların öne çıkarıldığı bir seçimin sonuç getirmediği görüldü.

KILIÇDAROĞLU'NUN İLK YAPACAĞI İŞ

Ali TopuzSonuçlar şüphesiz tartışma yaratır. Genel başkan Kılıçdaroğlu'nun başarılı bir çalışma yürüttüğü yadsınamaz. Türkiyeyi dolaştı, elinden geleni yaptı. Neden beklentinin karşılanmadığını iyi analiz etmek gerek. Partinin en tepe noktasındaki yapılanma ve aday belirleme konusunun sorun olduğu ortaya çıkıyor. Kemal Bey'e de bu çevrenin yeterli katkıyı vermediği görülüyor. Hiç şüphe yok kurultay sözünün yerine getirilmesi gerekiyor. Kılıçdaroğlu'nun ilk yapacağı iş partiyi demokratikleştirmektir. Bir de ilk kez bir seçim çalışması yürüten CHP yöneticileri teşkilatı çalıştıramadı, reklam kampanyası ile bu işin olmayacağını gördü. Kemal Bey sorumlu değil ama parti yönetimi ele alınmalı sonuçlardan iyi ders çıkartıp yeni dönemi öyle planlamak gerek.

KILIÇDAROĞLU SÖZÜNÜ YERİNE GETİRMELİ

Canan Arıtman: Tam bir hayal kırıklığı ve hezimet oldu. CHP için eskiden sahillerin partisi deniliyordu onu bile kaybettik. Yeni CHP Baykal'ın genel başkanlıktan ayrılmadan önce açıkladığı yüzde 28.7 olan kamuoyu araştırmalarının bile gerisinde kaldığını gösteriyor. Kılıçdaroğlu geldiğinde esen rüzgar yüzde 30'du. Hedef yüzde 40 dediler ama alınan oy 25.9. Genel başkanın konuşması üzücüydü. '3.5 milyon oydaş kazandık' diyor ama 10 milyon yeni seçmen var ve her partiye yansıması oldu. 'Milletvekili sayısını arttırdık' diyor ama 2002'de daha çok vekil vardı. Bu tür hesaplar doğru değil. 36 ilin 32'sinde hala milletvekili yok. Doğudaki oylar yerinde saydı, hatta kimi yerlerde MHP'nin altına düştü. Kılıçdaroğlu 'yüzde 30'u geçemezsem bırakırım' demişti. CHP tarihinde hiçbir başkanın sahip olmadığı bir destekle seçime giren Kılıçdaroğlu sözünde durup gereğini yapmalı. CHP örgüt partisidir, kendisini yerinden zıplatan söylemlere bile seçim süreci diyerek yüreğine taş basarak ses çıkarmadı. 4 yıl sonraki vaat örgütü durduramaz.


Nergis DEMİRKAYA

İNTERNETHABER








Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Fethi Şahin 2011-06-13 12:35:01

CHP sinde kafalar değişmeli...Herkes kendi için değil de ülkesi için çalışmalı...İDAM SEHPALARI KURULMALI...Başta büyük şehir belediye başkanlarından başlamalı..Neydi o seçime bir gün kala metya önündeki kavga hesap vermeliler...Kimse CHP sinden büyük olmadığını bilmeli..Neydi Mersinde seçime bir hafta kala caddelerden oto park parası alınması bunlar hep seçimleri kaybettirmek için yapıldığını sanıyorum...Hesap vermeliler Belediye başkanları,İl başakan ları,İlçe başkanları Belde başkanları AKP gece gündüz çalışırken CHP liler ne yapıyorlardı merak ediyorum...TARLADA İZİ OLMAYANIN HARMANDA YÜZÜ OLMAZ...Bu millete balık tutmayı öğretmeyeceksin balık vermeyi öğreteceksin..1980 yılından bu yana çalışmadan yaşamayı seçmişler..Son 8 yıldır yangel osman hikayesi seçim geliyor ver parayı,açız ver erzağ...AKP de iyi yapıyor iş isteme benden buz gibi soğurum senden arada gel al parayı git diyor ver oyu...Hayırlı olsun...

Avatar
merih bişcan 2011-06-13 17:33:37

Bunu idda eden zat yazan zat kimin kayına bindinde onun küreğine asılıyorsun ...bunu yazman bile saçmalık ve bu seçmene haksızlık ...kim istemiş istifa senin kayının patronumu...Kaç lider geldi geçti bunca sene ne yaptı adam daha dün sırtladı bu yükü bu gün 3.5 milyon yeni oyla geldi önünüze ..yoksa sizi bumu rahatsız ettide bu şekilde bir yazı ile çıktınız meydana ...kim yapacak bu görevi adam gibi adammı var çıksın ortaya...böyle bir iktidarın karşısında bu kadar iş yapıyorsa böyle bir at gözlüklü halk karşısında bukadar dirilte biliyorsa bu partiyi helal olsun sana KILIÇDAROĞLU Demekten başka ne yapabiliriz gerçekten helal olsun bu iktidara bu millete ve abd ve israil e hatta avrupa birliğine BOP uşaklarına karşı bunu yapıp vekil sayısına Bu ortamda bu şartlarda bukadar vekil ekleye bildiyse HELAL sana KILIÇDAROĞLU Demeliyiz ...siz bindiğiniz kayığın sahibine fazla benzemeden acilen o kayıktan ininde biz de sizi halk adamı halkın sesi ilan edelim....