KILIÇDAROĞLU YERİNE BAHÇELİ'YE VURDU!

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında seçim çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

12 Mayıs 2018 Cumartesi 22:38

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak partinin genel başkanını göstermemesini eleştiren AKP Sözcüsü Mahir Ünal, "Eğer bir siyasi parti yeni sistemde kendi genel başkanını cumhurbaşkanı adayı göstermiyorsa iktidar olma iddiası yok demektir" dedi.

'EN ÇİRKİN PAZARLIK, MİLLETİN İRADESİ ÜZERİNDEN YAPILANDIR'
İYİ Parti'ye geçen 15 CHP'li milletvekilin geri dönmesine değinen Ünal, şunları söyledi: 

"Bizim CHP'nin milletvekilleri evlerine döndüler. Giderken ağlayan milletvekilleri bugün büyük bir mutlulukla döndüler. Bir siyasetçi olarak bir taraftan bu meseleye üzüleyim mi komik hale gelmesi nedeniyle güleyim mi? Açıkcası karar veremedim. Bu durum muhalefetin içine düştüğü pespayeliği göstermesi, siyasetsizliği göstermesi açısından şayanı dikkat bir durum. Siyasi tarihimizde nasıl isimlendirilir bilmiyorum zaman içinde göreceğiz ama her halukarda millet iradesinin pazarlık malzemesi yapılmaması gerektiğini anlamaları gerekiyor. Biz bu olayı Güneş Motel'e benzettiğimizde çok tepki gösterdiler. Ama pazarlık her zaman parayla olmaz, Güneş Motel'de olduğu gibi. Pazarlık başka şekillerde de olur. Ama en çirkin pazarlık parayla yapılan pazarlık değildir. En çirkin pazarlık milletin iradesi üzerinden kişisel hesaplar doğrultusunda yapılan pazarlıktır."

'İKTİDAR OLMA İDDİASI YOK DEMEKTİR'
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan AK Parti Sözcüsü Ünal, CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin, "Bizim derdimiz devri sabık yaratmak, intikam almak değil" sözleriyle ilgili şunları söyledi:

"Muharrem İnce'nin sözü herhalde kendi tabanına dönük bir söylem olarak görmek lazım. Seçimi kazanmışta seçim sonrasını mı düşünüyor? Öncelikle Muharrem İnce kendi partisinde verdiği genel başkanlık mücadelesini kazansın sonra Türkiye'yi konuşuruz. Çünkü cumhurbaşkanlığı, siyasi partilerin genel başkanlarının iktidar olma iddasıdır. Eğer bir siyasi parti yeni sistemde kendi genel başkanını cumhurbaşkanı adayı göstermiyorsa iktidar olma iddiası yok demektir. Eğer bir genel başkan, kendisine rakip olarak çıkan birisini cumhurbaşkanı adayı olarak gösteriyorsa bu da ondan kurtulmak istediği anlamına geliyor demektir." 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol