KILICDAROĞLU: ŞEREFSİZ...

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal D 'Seçim Özel' programında açıklamalarda bulundu.

12 Haziran 2018 Salı 00:36

25 Haziran'da Sayın İnce cumhurbaşkanı olur ve Milelt İttifak'ı çoğunluğu sağlayınca Orta Doğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı kuracak. Ülkeleri dolaşıp görüşecek.

Erdoğan egemen güçlerin önerisine göre Suriye'ye girdi. Sonra bizi kandırdılar dedi Erdoğan. Dış politika milli olmak zorundadır. Biz bütün bölge halklarıyla barış istiyoruz. Ortak inanç, kültürümüz var. Orta Doğu'yu barış havzasına çevireceğiz. 4 yılda Türkiye'yi dolara boğacağız. Kendi öz gücümüzle bölgede barışı ve istikrarı sağlayacağız.

Suriyelileri göndereceğiz

Onların evini yolunu parkını hastanesini yapacağız. Eğer dönmek istemezlerse de dönecekler. Başka ülkede dönmek istemeyince göndermiyorlar mı? Herşeyini yaptık niye gitmesinler? Biz devletiz. Biz orada istihdam sağlayacağız. Sadece ekonomik değil, sosyal ilişkilerimizi de geliştireceğiz. Bölge gerçekten istikrara kavuşacak. Bizim ufkumuza Erdoğan ve arkadaşlarının ufku yetişemez.

Dış politika düşmanlık üzerine inşa edilemez. Barış üzerine inşa etmek zorundayız. Biz Yunanistan ile zamanında savaştık. Ama Atatürk'ü Nobel'e aday gösterdi. Biz çıkar ve dostluk üzerine ilişkileri inşa etmek zorundayız.

Biz borçlanarak değil, alın teri ile üreterek oraya gideceğiz. İskenderun'un çimentosu orada kullanılacak. Orada ortak fabrikalar kuracak, sanat dünyasını geliştireceğiz. Onlarla beraber yapacağız, kalkındıracağız.

Doğu'dan yatırımlarla Türkiye iyi para kazanabilir. Batı'dan da demokrasi kültürünü geliştirmemiz lazım.

OHAL tartışması

İnce meydanlarda diyor 48 saatte OHAL'i kaldıracağız.diye. Ya Sayın İnce ya da ekonomiden sorumlu yardımcısı " Hükümetin MB'ye enflasyonu kaldıracağız ve hiçbir aracına müdahale edilmeyecektir.

Erdoğan niye seçimden sonra OHAL'i kaldıracağım diyor. Niye seçimde ülkeyi kan mı götürecek? Ben Erdoğan'ın söylediklerine şahsen güvenmiyorum. Erdoğan'ın hafızasında boşluk var. Dün söylediklerini unutuyor.

Seçimden sonra Erdoğan yine de OHAL'i kaldırmayacak. Demişti "OHAL'i grevleri yasaklansın diye getirdik" diye. Erdoğan onu söyler bunu söyler her gün başka şey söyler. Ama artık eskisi gibi değil. Vatandaş sorguluyor artık. Erdoğan ülkeyi OHAL'le yönetmek istiyor.

Binali Bey FETÖ temizlendi diyor. O zaman OHAL hala niye var?

"FETÖ'nün sorumlusu Saray'da oturan kişidir"

Parası kayınpederi olana bir şey yapmıyorlar. Fatura garibana kesiyor. Erin ne günahı var. Onu kışladan çıkaran komutan sorumludur.

FETÖ'nün sorumlusu Saray'da oturan kişidir. Bizi kandırdılar falan diyorlar. Sen devleti yönetiyorsun, çocuk musun sen? Bu memleket kandırılanlar tarafından mı yönetilecek?

Somut bilgi gönderilip gönderilmedğini hükümetin açıklaması lazım. Kemal Batmaz, Adil Öksüz ve bu 5 kişi adres belli orada toplandılar. O gün toplandıkalrı evden neler konuşulduklarını TBMM'ye göndermedi. Orada toplanma nedeni darbenin kararı. MİT diyebilir mi ben içerde konuşulanları dinlemedim Orada konuşulanların gün yüzüne çıkarılması lazım.

MİT darbe yapacak kişiler bir yerde toplanıp da dinelemiyorsa işini yapmamış demektir. ABD kendi hukuk sistemine göre Fetullah Gülen için somut bilgi istiyorsa göndereceksin.

Gülen'in iadesi

Gülen'in iadesine ilişkin bazı dosyalar 15 Temmuz'dan önce. 15 Temmuz yaşandıktan sonra bu dosyaları ABD'ye yolluyorlar. Neden daha önce yollamadılar? Herhangi bir vatandaş olsa çoktan yollarlardı. Bu soruya Erdoğan'ın cevap vermesi lazım.

Bana kalsa ABD'nin FETÖ'yü hemen vermesi lazım. Ancak oranın kuralları farklı. Somut bilgi göndereceksin diyor. Somut bilgiden anladığım şey şu; delillendirilmesi ve uygun şekilde, usulüne uygun talep edilmesi..

Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında açtığı beş kuruşluk dava hakkında da konuştu. Kılıçdaroğlu, " Eğer hakkımda söylediklerini ispat etmezse bizim kültürümuzde soz bellidir; şerefsiz... Daha ne diyeyim" dedi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol