KILICDAROĞLU'NDAN FLAŞ AÇIKLAMALAR!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV’de katıldığı programda ellerindeki verilere göre seçimin ikinci tura kalacağını söyledi. “İnce, Allah nasip ederse Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak” diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Ama gerçekten bir dip dalga geliyor. Muharrem İnce, 1. turda da Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturabilir.”

13 Haziran 2018 Çarşamba 23:13

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün sabah Fox TV’de katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçimlerine 10 gün kala bir dip dalganın geldiğine işaret ederek, “Muharrem İnce 1. turda da Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturabilir” dedi. Değişik siyasi partilerin bir araya gelerek demokrasi konusunda güç birliği yapmasının da Türkiye’de bir ilk olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, bütün verilerin parlamentoda da çoğunluğun muhalefetin alacağını ifade etti.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

İmam hatiplilerle buluşma: (İmam hatip öğrencileriyle bir araya geldiğinin anımsatılması üzerine) Bu gençler inançlı, bir araya gelmeyi, konuşmayı, herkese eşit mesafede olmayı arzu eden gençler. Kendilerine belli bir siyasi partinin arka bahçesiymiş gibi davranmalarından da son derece rahatsızlar. Bizi karalamak için söylenenlerin aksine, imam hatipler kapatılmayacak.

Man Adası davası: Belgelerin Orijinallerini verdik zaten savcılığa. MASAK’ın raporu var. O da bakıyor, para hareketlerinin hepsi doğru. Sonra Erdoğan da doğruladı bunu. ‘Evet, 18 milyon dolarlık bir şirketi sattık’ dedi. Kime sattın? Sermayesi 1 sterlin olan bir şirkete. Yani naylon bir şirkete. O zaman şu soruyu sordum ‘Peki bu hangi şirket?’ Onun cevabını bu zamana kadar almış değilim. Hiç kimse bu deliller ‘Doğru değildir, sahtedir’ diyemiyor” değerlendirmesini yaptı.

Çoğunluk ‘millet’te olacak: Sayın Muharrem İnce, Allah nasip ederse 25 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak. 1. veya 2. turda. Ama idealimiz bu yönde, şu anda bütün veriler 2. tura kalacağı şeklinde... Ama gerçekten bir dip dalga geliyor. Muharrem İnce 1. turda da Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturabilir. İkincisi ise Millet İttifakı’nın parlamentoda çoğunluğu elde etmesidir. Bu da olacaktır. Şu anki bütün veriler, Millet İttifakı’nın parlamentoda çoğunluğu alacağını gösteriyor. Değişik siyasi partiler bir araya gelip, demokrasi konusunda güç birliği yaptı. Farklı siyasi partilerin demokrasiyi, insan haklarını güçlendirmek, var olan sorunları parlamenter demokratik sistem içinde çözmek için bir araya gelmesi Türkiye’de bir ilk.

Seçimden sonra da ittifak: Millet İttifakı seçimlerin ardından da belirlenen ilkeler çerçevesinde birlikteliği sürdürecek. Demokratik parlamenter sistemi getireceğiz. Parlamentoda demokratik parlamenter sistemi getirme konusunda eğer diğer partilerden de destek alırsak tabii çok memnun olurum, belki AK Parti’den de milletvekilleri buna destek verecektir.

İstihbarat devleti: (Erdoğan’ın, İnce’nin Diyarbakır mitingini dinleyenlerin HDP’li olduğu yönünde MİT’ten bilgi aldığını açıklamasına dair) Bu ne demektir? Bütün dünyaya şunu söylüyor; ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir istihbarat devletidir, bir demokrasi devleti değildir, burada demokrasi yoktur. İstihbarattan alıyorum bilgiyi ve herkesi de izliyorum.’ Bir grup bizim yaptığımız konuşmaları dinliyor ve Erdoğan’a servis ediyor. Erdoğan bunu itiraf etti çok şükür. Bu dünyaya verilen bir mesajdır ve bu mesajın algılaması dünyada şöyle olacaktır, ‘Türkiye’de demokrasi yoktur. Orası İstihbarattan gelen bilgilerle yönetiliyor.’ Erdoğan daha önce de benim için ‘Ey Kılıçdaroğlu, senin nefes alışını bile izliyoruz’ demişti. Doğru, izliyorlar zaten” diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.06.2018 23:35
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol