Kılıçdaroğlu; Muhalefetin Mesajı Alındı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) yapacağı değişiklik öncesi dünkü veda toplantısında üyelere teşekkür ederken olağanüstü kurultay için toplanan imzalarla ilgili “İmza sayısı az değil; onların vermek istediği mesajı da, imza vermeyen 700 delegenin ne düşündüğünü de iyi okumamız lazım” dedi.

09 Ağustos 2018 Perşembe 13:22

Kılıçdaroğlu, göreve geldiği tarihten bu yana ülkede neredeyse altı ayda bir seçime gidildiğini belirterek, bu nedenle partide istedikleri yapısal değişimin gerçekleştirilemediğini savundu.

‘Eksiklik olabilir’
Yeni MYK üyelerini bugün açıklaması beklenen Kemal Kılıçdaroğlu, değişiklik öncesi dün son kez bir araya geldiği üyelere teşekkür etti. Edinilen bilgiye göre, toplantıda söz alan MYK üyeleri görevi bırakmaya hazır olduklarını belirterek takdirin Kılıçdaroğlu’na ait olduğunu vurguladı.

MYK üyelerinin değerlendirmelerinin ardından konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, olağanüstü kurultay için verilen imzaların “az olmadığını” belirterek, şu ifadeleri kullandı; “Onların vermek istediği mesajı da, imza vermeyen 700 delegenin ne düşündüğünü de iyi okumamız lazım. Eksiklikler, haklı eleştiriler olabilir ancak çok büyük haksızlıklar da yapılıyor” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, göreve gelir gelmez bir değişim sürecini başlatmak için harekete geçtiğini, ancak o tarihten bu yana genel ve yerel seçimlerle referandumlar dahil olmak üzere “neredeyse altı ayda bir seçime gidildiğini” belirterek, “Bu nedenle partide, örgütte yapısal değişiklikler için başlatılan çalışmaları sonuçlandıramadıklarını” savundu.

Hakarete ve küfre taviz yok
İç tartışmanın devamının bir parti için “en büyük felaket” olduğunu belirten CHP Lideri, “Eleştiri hakkının sonuna kadar kullanılmasından yana olduğunu ancak partinin toplum içinde küçük düşürülmesine, hakarete, küfre asla taviz vermeyeceğini” kaydetti. (Kaynak: Sebahat Karakoyun)

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol