KILIÇDAROĞLU İDDİASININ ARKASINDA...

AK Parti'ye oy veren bazı seçmenleri Stockholm sendromu ile açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu suskunluğunu bozdu

22 Haziran 2011 Çarşamba 13:39
KILIÇDAROĞLU İDDİASININ ARKASINDA...

 MYK'da konuşulan konunun dışarı yansımasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Kılıçdaroğu, bugünkü MYK toplantısında üyeleri uyaracak. Stokcholm sendromunu doğrulayan CHP lideri, AK Parti'ye oy veren herkesi kastetmediğini savundu. 

AK Parti'nin başarısını baskı altında hisseden seçmenin kendisini ezene karşı duyduğu sempatiyle açıklayan Kılıçdaroğlu, haberi ilk duyuran Akşam gazetesine konuştu.

Haberi yapan Çiğdem Toker'e konuşan Kılıçdaroğlu, üç gündür kamuoyunun gündeminden düşmeyen sendromla ilgili şunları söyledi:

-Stockholm Sendromu haberimiz rahatsızlık yarattı değil mi?

-Evet. Fakat tartışmayı, haberinizin manşetten kullanılması büyüttü. Size o gün de söyledim. Biz bu konuyu MYK'da konuştuk. Orada beni rahatsız eden iki unsur var. Bir: MYK'da konuşulan konunun dışarıya yansımasıdır. Ki, doğal olarak, bunu size soramam, etik olmaz. Ama yarınki (bugün) MYK'da arkadaşları uyaracağım. 
İkinci rahatsız eden unsur, bunun sanki AKP'ye oy verenlerin tamamı böyle bir sendrom altında vermişler gibi belli çevreler tarafından CHP'nin görüşü olarak yansıtılmış olması. Oysa siz yazınızda, bu kuralın bütün AKP'liler için olmadığını zaten belirtiyorsunuz. Ama bir siyasetçi, bir haberin, yazının tümünü okuyup ona göre yorum yapmalıdır. Gerek bazı gazeteciler, gerek bazı siyasiler olayı çarpıtarak farklı bir noktaya taşıdılar. Dün buraya Amerikalı Ermeni ve Türk gazeteciler gelmişti. Onlar da sordu. Kendilerine, 'Hiçbir MYK üyesi, 'herkes bu sendrom altında AKP'ye oy verdi' demedi' dedim. 

-Konuyu size soran meslektaşlara, yalanlama ya da 'ben söylemedim, falanca arkadaş söyledi' diye bir ifadeniz oldu mu?

-Hayır. Baştan beri söylediğim düşünce. Size de o gün söyledim. Biz bunu MYK'da konuştuk. Beraberce konuştuk ama belli medya grupları ve gazeteciler bu çerçeveden aldıkları için rahatsızlık yarattı. Bu sabah Hürriyet'ten sordular, orada da söyledim. İsim sordular bana, isim vermek istemedim ama bizim MYK, partimizde her konunun konuşulduğu bir alan. Bu konu da seçim değerlendirmesinde ortaya çıktı. Pek çok unsur görüşülerek değerlendirilirken, 'Yakında, PM'yi toplayacağız, MYK'ya rapor hazırlamamız gerekiyor' diye ifade edildi. Kısa süre, hatta biraz da espriyle karışık ele alınıp değerlendirildi. Ama manşete çekilmesi haberi gören açısından, 'acaba CHP bunu gerekçe olarak mı kullanıyor' diye yorumlandı. Keşke o açıdan Çiğdem Hanım'ın yazısının tümünü okusalardı.







Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol